| Nyheter | Adrian: Efter studenten kommer jag att ha stora valmöjligheter

Adrian: Efter studenten kommer jag att ha stora valmöjligheter

Adrian går på naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Västerås. Här berättar han om sitt gymnasieval.
– Det bästa med att läsa natur är också ibland det jobbigaste; det höga tempot. Man känner verkligen att man lär sig saker och blir bättre på det man gör.

Varför valde du ditt program?

När jag valde mitt program var jag väldigt osäker på vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag var relativt säker på att jag ville studera vidare men visste inte till vad. Natur är ett av de bredaste programmen som finns på gymnasiet när det kommer till vidareutbildning. Efteråt kan du studera på så gott som vilken svensk högskoleutbildning som helst. Dessutom tycker jag att det är kul att plugga och lära mig saker så det passade perfekt för mig, trots att det ofta är ett högt tempo i till exempel mattekurserna.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?

Det bästa med att läsa natur är också ibland det jobbigaste; det höga tempot. Man känner verkligen att man lär sig saker och blir bättre på det man gör. Ibland blir det tufft med alla uppgifter, men på grund av att alla omkring en är så studiemotiverade samtidigt som lärarna verkligen brinner för det de lär ut, blir skolarbetet roligare och mer motiverande.

Vad drömmer du om?

Efter gymnasiet skulle jag vilja ta ett utbytesår i Tyskland för att uppleva kulturen och samhället i ett annat land där jag har släkt. Därför har jag valt att läsa extra tyska i skolan, något som man vanligtvis inte gör om man läser natur. En till bonus är att årskurs 3 som läser moderna språk på Kunskapsgymnasiet varje år åker iväg en vecka till respektiva språks land för att bättre lära sig språket och få använda sina språkkunskaper praktiskt.

Besök Kunskapgymnasiet Västerås öppet hus - se tider.