MENY
Välj Skola
| Nyheter | "Att arbeta med mångfald har blivit ett sätt att skapa värde i dagens företag"

"Att arbeta med mångfald har blivit ett sätt att skapa värde i dagens företag"

Investeraren Alireza Etemad på Stockholmsbaserade IK Investment Partners besökte Kunskapsgymnasiets ekonomielever i Malmö och pratade om sin drivkraft att arbeta inom finansbranschen.

När Alireza Etemad, född i Iran och uppväxt i Sverige, tog studenten visste han inte vad han ville bli. Han läste en ingenjörsutbildning i Linköping och management i Frankrike. Under utbildningsåren testade Alireza på olika jobb. Till sist fastnade han för att jobba i finansbranschen. Efter många år inom investment banking i Paris, London, New York och Stockholm, började Alireza för tre år sedan på IK Investment Partners som delägare och ansvarig för svensk/finska teamet.

På Kunskapgymnasiet i Malmö berättade Alireza att hans väg till framgång har varit lång.
– Jag jobbar mycket, vill man lyckas måste man satsa både tid och energi. Det största skälet till varför jag har lyckats är inte för att jag är smart utan det är för att jag har kämpat superhårt. Med vilja och drivkraft kommer man långt, säger Alireza.

Att ha utländsk bakgrund tycker Alireza har varit en styrka som gett honom motivation.
– För mig har det varit en fördel att växa upp i en miljö där min bakgrund först har ansetts som något negativt. Det har gett mig en drivkraft att kämpa och visa det jag kan, svarade han till en elev som frågade hur det har varit att ta sig in i finansbranschen som invandrare.

– Att arbeta med mångfald bland personalen har blivit mer och mer ett sätt att skapa värde i dagens företag, säger Alireza och fortsätter:

– Jag vill jobba med alla typer av människor som har olika idéer och tankar. Jag vill inte ha bara de som har gjort den perfekta resan, gått på de finaste universiteten och haft de högsta betygen. Jag värdesätter också personer som har haft det lite tufft i livet och ändå klarat sig. De har en stor drivkraft.

Ekonomieleverna på Kunskapgymnasiet driver egna UF-företag som en del av sin gymnasieutbildning. Alireza avslutade sitt besök med några råd till eleverna inför resan som unga entreprenörer:

  • När du ska starta företag tänk inte så mycket på hur mycket pengar du ska tjäna. Tänk istället på vilken nytta ditt företag gör.
  • Driv företaget med passion hellre än vilja att tjäna snabba pengar. Tänk långsiktigt.
  • Tro inte på ordet nej. I affärer är ett nej mer som ett kanske. Om en potentiell kund eller affärspartner tackar nej, då gäller det bara att kämpa vidare och hitta det som krävs för att få ett ja.

Text och bild: Tulio Capriles.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.