| Nyheter | "Bestämde mig efter att jag upplevt gemenskapen på skolan"

"Bestämde mig efter att jag upplevt gemenskapen på skolan"

Ylva är går samhällsvetenskapliga programmet på Internationella Kunskapsgymnasiet. Här blir hon intervjuad om sitt gymnasieval av Melanie som också går på skolan.

När bestämde du dig för vilket program du skulle välja?
– Jag bytte från naturvetenskapliga programmet efter jullovet, så det var för några månader sedan.

Vad var det som avgjorde vilket program du valde?
– Jag bytte för att jag vet att jag är bättre på de samhällsvetenskapliga ämnena. Eftersom jag inte vet vad jag vill jobba med än, så tänkte jag att det var bäst att jag läser ett program som jag tycker är roligt och på så sätt gör att jag mår bra.

Varför valde du Kunskapsgymnasiet?
– Jag letade på någon “gymnasiesida” som min SYV rekommenderat och hittade då Internationella Kunskapsgymnasiet. Sedan så gick jag på öppet hus och såg vilken gemenskap det är på skolan. Jag tycker verkligen om relationen mellan elever och lärare samt “familjekänslan” som finns. Möjligheten till Fast-Track, engelsktalande lärare, att åka till Rom och Peking var också något som bidrog till mitt val. Jag såg skolan som en blandning mellan Engelska skolan och vanlig svensk skola och tyckte att det var en perfekt blandning av de två.

Kommer du ihåg var det var som avgjorde ditt val?
– Efter att jag besökt skolan och upplevt vilken stämning det är på skolan så var det den enda skolan jag ville gå på.

Melanie.

Var hittade du info om skolan och utbildningen?
– Lite på hemsidan men främst på Gymnasiemässan och öppet hus. På Gymnasiemässan träffade jag lärarna för första gången och fick höra så bra saker om skolan och efter öppet hus var mitt val självklart. Min tvillingsyster var även på Student-for-a-day här på skolan och hon hade bara bra saker att säga, så det gjorde bara valet ännu självklarare.

Intervju utförd och skriven av Melanie, Internationella Kunskapsgymnasiet.