MENY
Välj Skola
| Nyheter | Business Buddies utbytesresa i England

Business Buddies utbytesresa i England

Ekonomielever som går Kunskapgymnasiets internationella entreprenörskapsprojekt, Business Buddies, har varit i Whitby på nordöstkusten i England för att göra andra delen av utbytet.

I höstas besökte en grupp elever från Caedmon College i Whitby i England ekonomielever på Kunskapsgymnasiet i Sverige. Nu var det de svenska elevernas tur att hälsa på dem.

På resans första dag besökte eleverna Caedmon College. Där tog de engelska eleverna emot dem för den första delen av Business Buddies. Efter skolbesöket genomförde eleverna en stadsvandring med vampyrtema. Whitby är en av platserna i Bram Stokers bok Dracula, vilket idag bidrar till den lokala turistnäringen.

Ett av elevernas studiebesök var Whitby Seafoods. Edward Whittle, en av företagets direktörer, förklarade hur produktionen går till och beskrev hur de arbetade för hållbar utveckling. Han delade med sig av sina tankar kring aktuella utmaningar, både inre och yttre påverkningar, som till exempel brist på arbetskraft och Brexit.

Längs med kusten, söder om Whitby, ligger staden Scarborough som har varit en populär kurort sedan den viktorianska tiden. I Scarborough mötte Business Buddies ortens ansvariga för destinationsmarknadsföring, Lizzie Courtney. Hon berättade olika marknadsåtgärder som genomförs för att locka flera besökare till Scarborough.

Lizzie Courtney berättade också om sin karriär som marknadsförare och erfarenhet från när hon bodde i Los Angeles i ett år under sina marknadsföringsstudier. Hon avslutade med några inspirerande råd till eleverna:

– Att resa är oerhört viktigt för ens utbildning och det ger erfarenheter som är viktiga för ens framtida jobb. Det är också viktigt för ens utveckling att sätta sig själv i utmanande och obekväma situationer ibland.

Projektet Business Buddies syftar till att inspirera elever om företagande. Läsåret 2017/2018 deltar 19 ungdomar på Caedmon College och Kunskapsgymnasier i Göteborg, Malmö, Norrköping, Stockholm, Uppsala och Västerås.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.