MENY
Välj Skola
| Nyheter | Business Challenge och Business Buddies - så funkar det!

Business Challenge och Business Buddies - så funkar det!

Går du ekonomiprogrammet med företagsinriktning på Kunskapsgymnasiet kommer du delta i Business Challenge och tävla om att få en plats i det internationella utbytet Business Buddies. Ekonomiläraren Elisabeth Gavin berättar mer.

Varje år ordnar Kunskapsgymnasiet tävlingen Business Challenge. Alla som går ekonomiprogrammet med företagsinriktning på Kunskapsgymnasiet får under årskurs tre, på vissa skolor under årskurs två, delta i Business Challenge med sitt UF-företag.
– Tävlingen är uppdelad på två tillfällen, först är det kvalet där alla UF-företag från Kunskapsgymnasiet i hela Sverige deltar, säger Elisabeth Gavin som bland annat undervisar i företagsekonomi och marknadsföring på Kunskapsgymnasiet Göteborg.

Personer inom näringslivet i juryn
Eleverna får i kvalet pitcha sin affärsidé för en jury bestående av Kunskapsgymnasiets ekonomilärare. Lärarna bedömer aldrig sina egna elever.
– De bästa företagen från varje skola går till finalen i Stockholm.

Juryn under Business Challenge-finalen består däremot av olika personer inom näringslivet och varierar från år till år.
– Business Challenge är som en uttagning för att bli Business Buddies. Bland de vinnande företagen i varje skola väljer sedan respektive ekonomilärare ut vilka elever som ska ingå i Business Buddies, berättar Elisabeth.

Utbyte med skola i England
Den grupp elever som blir Business Buddies får vara med i ett utbyte och samarbete med elever Kunskapsgymnasiets systerskola i England.

– Under hösten åker alla Business Buddies till det Kunskapsgymnasium som är årets värdskola. Där tillbringar vi runt fyra dagar tillsammans med en grupp elever och lärare från den engelska skolan. Det är alltid intensiva dagar och programmet är fyllt med studiebesök, grupputmaningar och andra aktiviteter. Under vårterminen reser alla Business Buddies till England för den sista delen av utbytet, säger Elisabeth.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.