MENY
Välj Skola
| Nyheter | Cornelia: "I want it all"

Cornelia: "I want it all"

Cornelia vill flytta utomlands eller åtminstone ha ett jobb med mycket resor i framtiden och så vill hon arbeta med människor. Hon går sista året på teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet, här berättar hon om sitt gymnasieval.

Varför valde du ditt program?

Jag valde till en början teknik för att det är en väldigt bred linje, mycket matematik, högskoleförberedande och framförallt väldigt roliga ämnen. När man läser teknik och speciellt på vår skola så finns det många val att göra som leder till en ännu bredare utbildningsmöjlighet senare.

Jag tyckte även att teknik verkade lagom utmanade och unikt, eftersom att jag ville ha en förändring. Jag visste även att jag ville fortsätta studera efter gymnasiet på högskola, och då ville jag gärna ha en krävande linje för att redan nu lära mig hur det är att prioritera och skapa rutiner.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?

Det är en linje som har många olika aspekter, till exempel skiljer matematik- och fysikdelen sig väldigt mycket från de tekniska ämnena som jag läser. Bland annat arkitektur, som är jätteintressant men mest handlar om funktionalitet och estetik. Blandningen får mig att orka plugga allt, samt att inte tappa någon del, till exempel matten, svenskan eller samhällsämnena.

Vad drömmer du om?

Just nu söker jag in till högskolautbildning inom civilekonomi med internationell inriktning, jag vill jobba med människor, vara högt uppsatt och ha en familj. Jag vill flytta utomlands eller åtminstone ha ett jobb med mycket resor. I want it all. Och med utbildningen och inriktningarna på Internationella Kunskapsgymnasiet så är det möjligt.

Besök Internationella Kunskapgymnasiets öppet hus - se tider här.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.