| Nyheter | De förhandlar om en hållbar framtid - genom ett EU-rollspel

De förhandlar om en hållbar framtid - genom ett EU-rollspel

Elever från årskurs två på Kunskapsgymnasiet Malmö har nått höjdpunkten för ett större projekt i Samhällskunskap 2. Det är dags för EU-rollspel.

Deltagarna är cirka 30 elever som går andra året på samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet. Varje elev har satt sig in i ett land och representerar landets intressen. Eleverna har förberett sig för förhandlingarna i ungefär en månad.

Utgångspunkten är EU-kommissionens förslag för ett direktiv om en hållbar framtid för Europa. Förslagets syfte är bland annat att 40 procent av energiproduktionen ska vara förnybar vid år 2030 och att minst 20 procent av jordbruksproduktion ska vara ekologisk vid år 2025.

Länderna som är representerade i förhandlingarna är Nederländerna, Ungern, Spanien, Sverige, Tyskland, Cypern, Estland, Frankrike, Rumänien, Finland, Malta, Tjeckien, Polen, Lettland och Italien.