MENY
Välj Skola
| Nyheter | De förhandlar om en hållbar framtid - genom ett EU-rollspel

De förhandlar om en hållbar framtid - genom ett EU-rollspel

Elever från årskurs två på Kunskapsgymnasiet Malmö har nått höjdpunkten för ett större projekt i Samhällskunskap 2. Det är dags för EU-rollspel.

Deltagarna är cirka 30 elever som går andra året på samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet. Varje elev har satt sig in i ett land och representerar landets intressen. Eleverna har förberett sig för förhandlingarna i ungefär en månad.

Utgångspunkten är EU-kommissionens förslag för ett direktiv om en hållbar framtid för Europa. Förslagets syfte är bland annat att 40 procent av energiproduktionen ska vara förnybar vid år 2030 och att minst 20 procent av jordbruksproduktion ska vara ekologisk vid år 2025.

Länderna som är representerade i förhandlingarna är Nederländerna, Ungern, Spanien, Sverige, Tyskland, Cypern, Estland, Frankrike, Rumänien, Finland, Malta, Tjeckien, Polen, Lettland och Italien.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.