MENY
Välj Skola
| Nyheter | De gör research för sina gymnasiearbeten i Indien

De gör research för sina gymnasiearbeten i Indien

Under en vecka var tio elever och fem lärare från Kunskapsgymnasiet på studieresa i Gurgaon i Indien. Här samlade de material och gjorde research för sina olika gymnasiearbeten. Läs mer om deras upplevelser här.

Eleverna går i vanliga fall på samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Norrköping, Västerås, Malmö, Uppsala och Göteborg. De kommer undersöka allt från bostadsmarknaden, segregation, hur man definierar lycka till hur tillgängligheten till olika idrottsaktiviteter är kopplat till ungdomars hälsa.

Utöver att samla in material och göra intervjuer för sina gymnasiearbeten har eleverna även med sig ett ekonomiskt bidrag till ett välgörenhetsprojekt inom utbildningssektorn. Under höstterminen arrangerade eleverna insamlingar på sina skolor och pengarna ska hjälpa barn som bor i mindre privilegierade områden att få bra utbildning.

Med till Indien är även Kunskapsgymnasiet Norrköpings rektor David Råbesjö som projektleder hela resan. Det är han som kommer att skriva om gruppens händelser under veckan.

4 februari 2018

Indien bjöd på sin allra finaste sida denna första dag. Våra sinnen matades med många intryck: tutande i alla dess former, våra smaklökar utsattes för heta upplevelser och diverse dofter som trängdes i näsan.

Besöket vid India Gate var en upplevelse för oss då vi, förutom ett historisk perspektiv av vår guide, även fick en tur i de charmiga Tuk-tuk:en.

Vi har upplevt att det är väldigt svårt att ta gruppbilder. Inte nödvändigtvis för att alla ska vara välkammade och le på samma gång, utan för att det smyger fram indier från diverse håll som gärna vill vara med på våra bilder.

Eftermiddagen fick vi förmånen besöka en indisk marknad och fynda bland alla vackra varor, allt från saffran till handsydda tofflor. Det bästa fyndet var nog glittrande örhängen till balen.

Efter Tikka Masala och Naan var det dags att fylla på förråden av chips och smågodis. Hemma i Sverige brukar vi betala och ta med våra varor hem. I Indien är det en liknande procedur men istället för att bara lämna affären så kallas man fram till en vakt som granskar varorna 10 sekunder efter betalning. Efter en noggrann kontroll så får man en snygg röd stämpel på kvittot och kan därefter lämna affären.
/David Råbesjö


Läs de andra inläggen här:

Kunskapsgymnasiet i Gurgaon i Indien

Kunskapsgymnasiet i Indien - kärleksmonument och utbildning till fler

Reseblogg: Sista dagen - summering av resan

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.