| Nyheter | Deras plan: Att rädda världen!

Deras plan: Att rädda världen!

Matilda och Agnes går naturvetenskapliga programmet och är två av de elever som är med i Kunskapsgymnasiets utbyte med Åbo Akademi.

Sedan ett år tillbaka har Kunskapsgymnasiet och Åbo Akademi ett samarbete där elever från naturvetenskapliga programmet kan söka en plats i utbytet. Eleverna söker med sina idéer för sitt kommande gymnasiearbete, vilka sedan bedöms av forskare på Åbo Akademi.

De elever som blir antagna till utbytet får sedan handledning av en forskare under året. En vecka tillbringar även eleverna på Åbo Akademi där de utför olika experiment kopplade till sitt respektive arbete.

Se filmen med Agnes och Matilda ovan för att ta del av deras upplevese av utbytet!