MENY
Välj Skola
| Nyheter | Deras plan: Att rädda världen!

Deras plan: Att rädda världen!

Matilda och Agnes går naturvetenskapliga programmet och är två av de elever som är med i Kunskapsgymnasiets utbyte med Åbo Akademi.

Sedan ett år tillbaka har Kunskapsgymnasiet och Åbo Akademi ett samarbete där elever från naturvetenskapliga programmet kan söka en plats i utbytet. Eleverna söker med sina idéer för sitt kommande gymnasiearbete, vilka sedan bedöms av forskare på Åbo Akademi.

De elever som blir antagna till utbytet får sedan handledning av en forskare under året. En vecka tillbringar även eleverna på Åbo Akademi där de utför olika experiment kopplade till sitt respektive arbete.

Se filmen med Agnes och Matilda ovan för att ta del av deras upplevese av utbytet!
Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.