MENY
Välj Skola
| Nyheter | De spelade upp ett rättssalsdrama taget ur Romeo och Julia

De spelade upp ett rättssalsdrama taget ur Romeo och Julia

Kunskapsgymnasiets elever i Malmö visar sina engelskkunskaper genom att uppträda i en rättegångsscen inspirerad av Shakespeares Romeo och Julia.

I ungefär åtta veckor har 44 elever som läser kursen Engelska 7 arbetat med Romeo och Julia och satt sig in i pjäsens olika roller. Eleverna har förberett sig i roller som Friar Lawrence och Nurse Capulet och under en hel skoldag deltagit i rättegången.

Under dagen agerade eleverna utifrån sina roller som exempelvis åklagare och försvar genom att förhöra vittnen medan en domstol med jury noga lyssnade på alla bevis. Rollerna bestämdes och förbereddes i förväg men under rättegången agerade eleverna utan manus. Vid dagens slut frikändes båda Friar Lawrence och Nurse Capulet från alla anklagelser.

Det pedagogiska syftet var att bedöma elevernas muntliga förmåga. Genom att närma sig en gammal text på detta något annorlunda sätt kan man se varför texten fortfarande är aktuell än idag. Teman som kärlek, gängvåld och föräldrar som inte lyssnar på sina barn återfinns även i den moderna litteraturen. Ytterligare en pedagogisk vinst med detta rättssalsdrama är att eleverna får en djupare förståelse för de olika karaktärernas motiv - en viktig aspekt i den litterära analysen.

Text och bild: Tulio Capriles, lärare Kunskapsgymnasiet Malmö.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.