MENY
Välj Skola
| Nyheter | Det hände under inspirationsdagarna för Business Buddies 

Det hände under inspirationsdagarna för Business Buddies 

Under fyra dagar har elever i Kunskapsgymnasiets internationella entreprenörskapsprojekt deltagit i teambuildingaktiviteter och gjort en del intressanta studiebesök i Norrköping.

Årets Business Buddies är ett samarbete mellan Kunskapsgymnasiet i Sverige och Caedmon College i staden Whitby på nordöstkusten i England. Projektet syftar till att inspirera elever intresserade av företagande. Detta läsår deltar 19 ungdomar på Caedmon College och Kunskapsgymnasiet i Göteborg, Malmö, Norrköping, Stockholm, Uppsala och Västerås.

I Norrköping fick eleverna först samarbeta med varandra och spela in korta reklamfilmer för staden. Genom uppgiften kunde eleverna lära känna varandra och träna sina engelskkunskaper. De gick också på en guidad visning i Norrköpings Visualiseringscenter där de fick se exempel på IT-lösningar inom hållbar utveckling.

I grannstaden Linköping besökte eleverna Saab Technologies och fick höra om företagets verksamhet samt karriärmöjligheter. På Saab fick eleverna också testa att flyga Saabs stridsplan Gripen i en flygsimulator. I Linköping besökte gruppen också Ericssons ”Garage”, en verksamhet där innovatörer uppmuntras att leka med och testa nya produkter.

I mars är det dags att åka till England för den andra delen i Business Buddies detta läsår.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.