MENY
Välj Skola
| Nyheter | Draknästet på Kunskapsgymnasiet 2017

Draknästet på Kunskapsgymnasiet 2017

Ett stort gäng UF-företagare från Kunskapsgymnasiet runt om i hela landet samlades i Stockholm för att tävla i Kunskapsgymnasiets version av Draknästet. Se film och bilder här!

Under Kunskapsgymnasiet egen version av Draknästet, Business challange, presenterade 10 UF-företag sin affärsidé för en jury. I juryn satt Sara Evert, Ung företagsamhet Stockholm, Alexander Zahari, Young capital, Marcus Liu, Tillväxtverket och Sofi Klang, biträdande kommunikationschef Kunskapsskolan Sverige.

Dagens vinnare blev Neverfall UF och motiveringen löd:

Neverfall UF har presenterat det bästa helhetskonceptet. En tydlig affärsidé, en snygg och genomtänkt paketering och idéer för framtiden. Ett imponerande varumärkesarbete som har stor potential.

UF-företaget Neverfall tog förstaplatsen! Företagsidé: En produkt som bland annat kunde användas för att hålla ihop en väskas axelband eller som hårband.

UF-företaget Peppdagboken kom på andraplats! Företagsidé: Ett helt koncept med fokus på mental träning för unga.

UF-företaget Adspace tog tredjeplatsen! Företagsidé: Direktreklam på disktrasor. Det vill säga reklam på produkter man använder och inte slänger direkt i återvinningen.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss