MENY
Välj Skola
| Nyheter | Ekonomielev får inblick i finansbranschen under praktik i London och Köpenhamn

Ekonomielev får inblick i finansbranschen under praktik i London och Köpenhamn

Kunskapsgymnasiets ekonomielev Waleed Ishfaq har fått ökat intresse för finansbranschen efter sin praktik på den amerikanska kapitalförvaltaren BlackRock, Inc i somras.

Waleed läser nu sista året på ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö. I juli var han en av ungefär 120 gymnasieungdomar från olika europeiska länder som deltog i programmet Big City Bright Future, ett samarbete mellan IntoUniversity och företag som bland annat BlackRock och Bank of America Merrill Lynch.

Programmets första vecka hölls i London och fokus låg på att stärka ungdomarnas kompetens inom presentationsteknik, samarbete och kundbemötande. Under de följande två veckorna fick Waleed tillämpa sina nya kunskaper på BlackRocks kontor i Köpenham.

– Det var en riktig bra erfarenhet, menar Waleed. Jag utvecklades som person och fick många fina kontakter i England, Frankrike, Skottland och Danmark.

New York-baserade BlackRock är världens största kapitalförvaltare. Målet med sommarprogrammet Big City Bright Future är att ge insikt i hur det är att arbeta i en global företagsmiljö och inspirera ungdomar till att studera vidare efter gymnasiet.

– Nu är jag mer motiverat till att läsa ekonomi, säger Waleed. Jag fick många råd av de som jobbar på BlackRock. De tycker det är bra att prova på olika saker och satsa på det man tycker om att göra.

Text & bild: Tulio Capriles, Kunskapsgymnasiet Malmö.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.