MENY
Välj Skola
| Nyheter | Ekonomiprogrammet arbetar för lösningar inom hållbar utveckling

Ekonomiprogrammet arbetar för lösningar inom hållbar utveckling

Författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement

Författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement

Ekonomiettorna på Kunskapsgymnasiet Malmö har börjat brainstorma om affärsidéer till sina UF-företag och InnoCarnivalen.

De har bland annat deltagit i innovationsworkshopen “Bli idésmart och rädda världen!” med författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement.

På workshoppen arbetade eleverna i tre timmar med att identifiera utmaningar inom hållbar utveckling och potentiella lösningar. Syftet var att ge eleverna verktyg för att komma på många idéer och sedan kunna välja ut den bästa.

Workshoppen genomfördes i samband med InnoCarnival Skåne. Målet är att elevernas UF-företag ska utveckla en innovation som de kan tävla med i InnoCarnival Skåne under våren.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.