MENY
Välj Skola
| Nyheter | Elever och lokalpolitiker om Öresundregionens utmaningar

Elever och lokalpolitiker om Öresundregionens utmaningar

Vilka utmaningar står Öresundregionen för den kommande tiden? Det har Kunskapsgymnasiets elever diskuterat med Niels Paarup-Petersen, medgrundare till initiativet Öresundsrevolutionen mot ID-kontrollerna vid bron, när han besökte skolan.

Niels Paarup-Petersen fick svara på frågor från samhällseleverna som nyligen har börjat med ett projekt i kursen Samhällskunskap 3. Elevernas uppdrag är att kartlägga regionens utmaningar inom olika områden som till exempel turism, investeringar och hållbar utveckling och ta fram potentiella lösningar. Elever kommer under projektet även att göra studiebesök i Köpenhamn, Helsingborg och Helsingör.

Ämnen som eleverna och Niels Paarup-Petersen diskuterade var allt från bredbandsförsörjning, skillnader mellan arbetsmarknaderna i Sverige och Danmark samt investeringar som har gjorts i Greater Copenhagen inför kommande klimat utmaningar. Niels Paarup-Petersen, som sitter i Skånes regionfullmäktige för Centerpartiet, tog upp hur att all förändring kan ha både fördelar och nackdelar.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.