| Nyheter | Elever och lokalpolitiker om Öresundregionens utmaningar

Elever och lokalpolitiker om Öresundregionens utmaningar

Vilka utmaningar står Öresundregionen för den kommande tiden? Det har Kunskapsgymnasiets elever diskuterat med Niels Paarup-Petersen, medgrundare till initiativet Öresundsrevolutionen mot ID-kontrollerna vid bron, när han besökte skolan.

Niels Paarup-Petersen fick svara på frågor från samhällseleverna som nyligen har börjat med ett projekt i kursen Samhällskunskap 3. Elevernas uppdrag är att kartlägga regionens utmaningar inom olika områden som till exempel turism, investeringar och hållbar utveckling och ta fram potentiella lösningar. Elever kommer under projektet även att göra studiebesök i Köpenhamn, Helsingborg och Helsingör.

Ämnen som eleverna och Niels Paarup-Petersen diskuterade var allt från bredbandsförsörjning, skillnader mellan arbetsmarknaderna i Sverige och Danmark samt investeringar som har gjorts i Greater Copenhagen inför kommande klimat utmaningar. Niels Paarup-Petersen, som sitter i Skånes regionfullmäktige för Centerpartiet, tog upp hur att all förändring kan ha både fördelar och nackdelar.