MENY
Välj Skola
| Nyheter | Elevintervju

Elevintervju

Här berättar vår före detta elev Louise Sjöholm varför hon valde att gå Kunskapsgymnasiet Västerås.

Namn: Louise Sjöholm. Tog studenten: År 2013.

Varför valde du att gå Kunskapsgymnasiet?

– När det började bli dags att välja gymnasium hade jag ingen aning om vilket jag skulle välja. Jag visste precis vilket program jag ville läsa och trodde inte att det skiljde så mycket mellan de olika skolorna men så gick jag på Gymnasiemässan och började av en tillfällighet att prata med en studentrepresentant från Kunskapsgymnasiet. Hon förklarade konceptet med Kunskap, en individanpassad skola där studenterna och deras mål ligger i fokus och hon tyckte absolut att jag skulle gå på det öppna huset som hölls bara några dagar senare. Väl där så blev jag bara mer övertygad, skolan var jättemysig och alla verkade så naturligt trevliga. Kunskap var verkligen unik och efter tre år på skolan förstår jag verkligen inte varför inte alla skolor använder Kunskapsgymnasiets arbetssätt. 

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.