| Nyheter | Elin: ”Jag drömmer om att bli ingenjör”

Elin: ”Jag drömmer om att bli ingenjör”

Elin vill ha många valmöjligheter efter studenten.

Elin ville plugga något brett på gymnasiet. Valet föll på det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Norrköping.
– Jag har alltid varit intresserad av matte och naturämnena. De förklarar varför livet fungerar som det gör, säger hon.

När Elin gick i nian var hon osäker på vad hon ville göra i framtiden. Det hon visste var att hon skulle satsa på ett program som gav henne många möjligheter när hon pluggar vidare efter studenten. Därför blev det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Norrköping.
Jag är intresserad av naturämnena, så det kändes som att det skulle passa mig bäst, säger hon.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?
Att man varierar skolarbetet med praktiska och intressanta laborationer men också teoretiska pass som ger mig kunskap och förståelse för livets olika förutsättningar.

Vad drömmer du om?
Att arbeta som ingenjör inom medicinteknik, där jag utvecklar hjälpmedel för personer som är kroniskt sjuka eller personer med funktionsnedsättning, säger Elin.

Besök Kunskapgymnasiet Norrköping öppet hus - se tider här.