MENY
Välj Skola
| Nyheter | Elin: Jag visste tidigt vad jag vill jobba med

Elin: Jag visste tidigt vad jag vill jobba med

Elin går ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Kunskapsgymnasiet Västerås. Här berättar hon om sitt gymnasieval.
– Jag får även möjlihet att gå på rättegångar för att få se hur det faktiskt går till när man jobbar som jurist, inte bara läsa om det.

Varför valde du ditt program?

Jag läser ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Under högstadiet fick jag intresse för hur lagarna fungerar och varför vi har dem. Då började jag läsa på mer om olika yrken inom just det området och fann juristyrket. Jag visste därför ganska tidigt att det var det jag ville jobba med i livet. När jag väl skulle kolla runt vilka program som passar bäst för just det kom jag fram till att ekonomiprogrammet var det bästa.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?

Det bästa med att studera ekonomi med inriktning juridik är att jag får använda mig av praktiska hjälpmedel som exempelvis lagen.nu som yrkesutövande jurister använder sig av. Jag får även möjlihet att gå på rättegångar för att få se hur det faktiskt går till när man jobbar som jurist, inte bara läsa om det.

Besök Kunskapgymnasiet Västerås öppet hus - se tider.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.