| Nyheter | Emilia: ”Jag gillar sättet vi arbetar på”

Emilia: ”Jag gillar sättet vi arbetar på”

Emilia, Kunskapsgymnasiet Uppsala.

För Uppsalatjejen Emilia var gymnasievalet enkelt. Hon gick på Kunskapsskolan och visste att hon ville gå vidare till Kunskapsgymnasiet.
- Man får en nära kontakt med både lärare och elever. Det är väldigt bra, säger hon.

Emilia Laurén var nöjd med sin utbildning på Kunskapsskolan. Inför gymnasievalet i nian var hon därför säker på att hon skulle välja Kunskapsgymnasiet. I dag går hon sista året på ekonomiprogrammet med juridikinriktning.

- Jag gillar sättet vi arbetar på. Man har möjlighet att ta eget ansvar om man vill, och det är en bra övning för framtiden. Jag behöver det för att kunna driva mig själv framåt, även om man så klart får massa hjälp om man behöver. Den hjälpen finns där som ett skyddsnät, säger hon.

Enligt Emilia är bästa med Kunskapsgymnasiet att eleverna har en bra relation med lärarna.

- De lyssnar på oss. För ett tag sedan var den en massa prat om att vi hade långa håltimmar. Men rektorn och lärarna lyssnade på oss och gjorde om schemat. Det var väldigt bra, säger hon.

”Kan prata med lärarna”

Emilia tycker att man kan prata med lärarna på skolan både om sina studier och sitt privatliv.

- Vi har mer relationer på “kompisnivå”. Man kan säga om något är fel och informationen tas emot på ett positivt sätt, som kanske inte alltid är självklart. Det spelar ingen roll om det gäller skolan eller något privat. Allt är välkommet. Jag tror att det säger något om att lärarna trivs med sitt jobb och det är ju viktigt för att vi elever ska trivas, säger Emilia.

Kunskapsgymnasiet håller just nu på att utveckla sin ledarskapsprofil. Vad tycker du om det?
- Det är bra. Man lär sig att bli sin egen ledare. Gymnasiet är inriktat på att förbereda eleverna inför framtiden och den du kommer leva längst med är dig själv. Då är det bra att kunna hantera den relationen.

”Testa våra vingar”

Kan du ge något exempel på hur du leder dig själv i skolan?
- Det finns många olika sorters ledarskap. Vi har möjlighet att ta mycket eget ansvar och testa våra vingar om vi vill. Det är bra. För det finns det ju ingen annan som kan motivera dig så mycket som du själv.

Till sommaren tar Emilia studenten och det ser hon fram emot.
- Skolan har gett mig höga förväntningar på framtiden, men jag känner att jag vill ta en paus ett år innan jag pluggar vidare. Då ska jag jobba och fokuserar på min dans. Sedan funderar jag på plugga till syv. Det finns så mycket olika val och möjligheter i livet och jag vill hjälpa andra att hitta det som är bäst för dem, säger hon.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.