| Nyheter | Emmie: ” Vi har en nära relation till lärarna”

Emmie: ”Vi har en nära relation till lärarna”

Emmie, Internationella Kunskapsgymnasiet.

Hon gick på öppet hus på Internationella kunskapsgymnasiet i Stockholm och fick ett bra intryck. I dag går Emmie andra året på skolans samhällsvetenskapsprogram.
– Vi har fin sammanhållning och en nära relation till lärarna. Det är jättebra, säger hon.

Det var Emmies kompisar som tipsade henne om Internationella kunskapsgymnasiet i Stockholm. Så hon gick på öppet hus och sedan bestämde hon sig för att söka.
– Själva omgivningen verkade trygg och skolan var fin. Sedan kändes det bra att engelskläraren pratade engelska. Mina släktingar är engelsktalande, så jag är van vid det, säger Emmie.

Vad är det bästa med skolan?
– Att vi har bra sammanhållning. Man är vän med alla från alla program, inte intvingad i någon klass och kan välja vilka man vill umgås med. Sedan lär man känna den läraren som man har individuella samtal med väldigt bra.

”Träna på att ta egna initiativ”

Skulle du rekommendera dina kompisar att söka till Kunskapsgymnasiet?
– Ja, absolut! Den sammanhållning vi har på skolan tror jag inte att man har på andra skolor. Man träffa många olika typer av människor och lär sig mycket av våra utbytesstudenter, säger Emmie.

Kunskapsgymnasiet har ju satsat på en utvecklad ledarskapsprofil. Hur leder du dig själv och andra?
– I skolan får vi träna på att våga ta egna initiativ, prata i grupp och ställa frågor. Det gör att du blir mer självsäker. På Kunskapsgymnasiet får man ta mycket eget ansvar och man måste jobba för sina betyg för att nå sina mål. Men för att lyckas får man också man får också mycket stöd i detta, säger Emmie.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.