MENY
Välj Skola
| Nyheter | "Här är man aldrig ensam, alla känner alla"

"Här är man aldrig ensam, alla känner alla"

Maia går på Kunskapsgymnasiet Malmö. Vi frågade henne varför hon valde Kunskapsgymnasiet och vad hon är mest nöjd med på skolan.

Namn: Maia
Program: Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteendevetenskap, Malmö.

Varför valde du Kunskapsgymnasiet?

– För mig var det lite speciellt då mina föräldrar jobbar på Kunskapsgymnasiet och min syster gick redan på skolan. Så jag fick självklart mycket information av dem. Min syster berättade till exempel om hur det fungerar på Kunskapsgymnasiets olika undervisningspass som till exempel workshop, hon visade hur hon la sitt schema och hur alla elever har en personlig handledare. Allt det lät väldigt bra och gjorde mig nyfiken så då bestämde jag mig för att söka.

Vad är du mest nöjd med på Kunskapsgymnasiet?
– Mina lärare, speciellt min personliga handledare, jag älskar henne! Det märks att lärarna gillar det de gör, de är väldigt engagerade. Jag tycker också om att det är en mindre skola, vi har så bra gemenskap på skolan. Som elev är man aldrig ensam, alla känner alla här. Det kanske är något "som man säger" om skolor men här på kunskap så är det verkligen så.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.