| Nyheter | Insamling för att stötta flickors skolgång i Indien

Insamling för att stötta flickors skolgång i Indien

I samarbete med Pratham Sweden arrangerar elever från Kunskapsgymnasiet en insamling där pengarna ska gå till att stötta flickors skolgång i Indien.

Elever som går samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Norrköping, Västerås och Uppsala arrangerar under vintern event för att samla in pengar. De insamlade medlen går till Pratham Sweden och deras projekt "Second chance" som stöttar underpriviligierade flickor att slutföra sin skolgång.

I Norrköping höll Philippa och Maja i eventet "Fika för Indiens flickor" som drog in ca 23 000 kronor! I februari åker Maja och Philippa på utbyte till Gurgaon i Indien och ska där besöka våra egna skolor och samla in material till sina gymnasiearbeten samt även besöka något av Prathams projekt.

Organisationen Pratham Sweden grundades 1995 i samarbete med UNICEF. Pratham Sweden verkar för att alla barn i Indien ska få en rättvis utbildning.