MENY
Välj Skola
| Nyheter | Insamling för att stötta flickors skolgång i Indien

Insamling för att stötta flickors skolgång i Indien

I samarbete med Pratham Sweden arrangerar elever från Kunskapsgymnasiet en insamling där pengarna ska gå till att stötta flickors skolgång i Indien.

Elever som går samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Norrköping, Västerås och Uppsala arrangerar under vintern event för att samla in pengar. De insamlade medlen går till Pratham Sweden och deras projekt "Second chance" som stöttar underpriviligierade flickor att slutföra sin skolgång.

I Norrköping höll Philippa och Maja i eventet "Fika för Indiens flickor" som drog in ca 23 000 kronor! I februari åker Maja och Philippa på utbyte till Gurgaon i Indien och ska där besöka våra egna skolor och samla in material till sina gymnasiearbeten samt även besöka något av Prathams projekt.

Organisationen Pratham Sweden grundades 1995 i samarbete med UNICEF. Pratham Sweden verkar för att alla barn i Indien ska få en rättvis utbildning.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.