MENY
Välj Skola
| Nyheter | "Jag vill jobba i en vardag som ständigt förändras"

"Jag vill jobba i en vardag som ständigt förändras"

Elin och Moa går första året på vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Här berättar de mer om sina val, tankar och erfarenheter av utbildningen så här långt.

Hur tänkte du när ni valde program på gymnasiet?
Moa:
Jag vill jobba inom vården och hjälpa människor. Det var viktigt för mig att sikta mot ett yrke som inte var stillasittande utan hade en vardag med mer omväxling. Därför blev det Vård- och omsorgsprogrammet.
Elin: Jag var inne på samma linje som Moa. Jag vill jobba inom vården och ta hand om gamla och sjuka i en vardag som ständigt förändras.

Varför fastande ni för Kunskapsgymnasiet?
Elin:
Jag gick på öppet hus och fick en bra känsla. Både elever och lärare tog emot mig bra. Jag kände till Internationella Kunskapsgymnasiet men inte Kunskapsgymnasiet Globen innan.
Moa: Jag gick på en prova-på-dag och kände att skolan var rätt. Här sker utbildningen utifrån individen. Möjligheten att gå på en workshop och arbeta med en lärare, i stället för att sitta hemma och inte förstå, är fantastisk.

Berätta om utbildningen!
Moa: Vi har haft vår första praktikperiod inom hemtjänsten, på vårdföretaget Aleris, som skolan samarbetar med. Det var jättespännande. Det blir en helt annan sak när man möter människor med olika behov i verkligheten.
Elin: Praktiken var jättenyttig. Jag hade inte tänkt på med hur mycket vi kan hjälpa äldre i vardagen. På skolan ska vi snart börja vi öva på vår patientrobot Anne. Hon kan både prata och reagerar på hur vi tar hand om henne.

Hur trivs ni?
Moa:
Jag trivs väldigt bra. Eleverna i ”vård-tvåan” har verklighet tagit hand om oss som går första året. Sen kunde det vara lite fler killar på utbildningen förstås.
Elin: Ja, fler killar är välkomna även om vi har bra kontakt med eleverna på de andra programmen också. Bäst är skolans workshop och att stämningen är så välkomnande!

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.