MENY
Välj Skola
| Nyheter | Julian: ”Man har bra kontakt med andra elever”

Julian: ”Man har bra kontakt med andra elever”

Julian, Kunskapsgymnasiet Globen.

Julian går på Kunskapsgymnasiet vid Globen. En sak han verkligen uppskattar med skolan är den fina kontakten som eleverna har med lärarna.
- De tror på oss. De stöttar oss och försöker förstå sig på våra liv, säger han.

När Julian funderade över vilket gymnasium han skulle välja var närheten en viktig parameter. Han ville slippa åka över halva stan för att komma till skolan.

Julian gick på gymnasiemässan och då hittade han Kunskapsgymnasiet Globen. Efter lite mer research bestämde han sig för att söka dit - och det är han glad för idag.
- Det är en liten skola där man har bra kontakt med andra elever. Fast man kanske inte pratar med alla så vet man vem alla är, säger han.

”Hjälper oss i vardagen”

Att Kunskapsgymnasiets elever har regelbundna coachande samtal med en lärare lyfter Julian också som något positivt.
- Jag tror att mentorstiden gör att det blir bättre stämning på skolan. Lärarna känns nästan som kompisar. De skojar med en och man kan prata med vilken lärare vem som helst, säger han.

Skulle du rekommendera Kunskapsgymnasiet till dina kompisar?
- Ja, det är en bra utbildning. Vi får bra mat, det är lätt att ta sig dit och vi har bra lärare som försöker hjälpa oss med vardagen i skolan.

Kunskapsgymnasiet satsar ju på ett utvecklat ledarskapskoncept. Vad tycker du om det?
- Det är bra. Jag vill jobba med barn och unga i framtiden, så det passar mig. Men det är också bra att ta in det i skolarbete, säger Julian.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.