| Nyheter | Julian: ”Man har bra kontakt med andra elever”

Julian: ”Man har bra kontakt med andra elever”

Julian, Kunskapsgymnasiet Globen.

Julian går på Kunskapsgymnasiet vid Globen. En sak han verkligen uppskattar med skolan är den fina kontakten som eleverna har med lärarna.
- De tror på oss. De stöttar oss och försöker förstå sig på våra liv, säger han.

När Julian funderade över vilket gymnasium han skulle välja var närheten en viktig parameter. Han ville slippa åka över halva stan för att komma till skolan.

Julian gick på gymnasiemässan och då hittade han Kunskapsgymnasiet Globen. Efter lite mer research bestämde han sig för att söka dit - och det är han glad för idag.
- Det är en liten skola där man har bra kontakt med andra elever. Fast man kanske inte pratar med alla så vet man vem alla är, säger han.

”Hjälper oss i vardagen”

Att Kunskapsgymnasiets elever har regelbundna coachande samtal med en lärare lyfter Julian också som något positivt.
- Jag tror att mentorstiden gör att det blir bättre stämning på skolan. Lärarna känns nästan som kompisar. De skojar med en och man kan prata med vilken lärare vem som helst, säger han.

Skulle du rekommendera Kunskapsgymnasiet till dina kompisar?
- Ja, det är en bra utbildning. Vi får bra mat, det är lätt att ta sig dit och vi har bra lärare som försöker hjälpa oss med vardagen i skolan.

Kunskapsgymnasiet satsar ju på ett utvecklat ledarskapskoncept. Vad tycker du om det?
- Det är bra. Jag vill jobba med barn och unga i framtiden, så det passar mig. Men det är också bra att ta in det i skolarbete, säger Julian.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.