MENY
Välj Skola
| Nyheter | Kunskapsgymnasiet Norrköping växer - tar emot fler elever i nya lokaler

Kunskapsgymnasiet Norrköping växer - tar emot fler elever i nya lokaler

Den nya skolbyggnaden som kommer att anpassas efter gymnasieelevernas behov.

Hösten 2019 öppnar portarna till Kunskapsgymnasiets nya skolbyggnad i Norrköping. Flytten går ett stenkast bort till Bomullsspinneriet, med nyrenoverade lokaler och utrymme för fler elever.
– Flera år i rad har vi tvingats neka många att börja hos oss så nu känns det bra att kunna ta emot fler elever i ännu finare lokaler, säger skolans rektor David Råbesjö.

Sedan starten år 2001 har Kunskapsgymnasiet Norrköping funnits i Industrilandskapet, mittemot Strykbrädan. Men ett ständigt ökande söktryck har gjort att skolan nått sin fulla elevkapacitet.

– Vi kommer börja med en måttlig ökning på framför allt ekonomiprogrammet, där söktrycket är som högst. Sedan finns det utrymme att växa i framtiden, säger rektor David Råbesjö.

Lokalernas nya utformning är en del av Kunskapsgymnasiets pedagogiska koncept.

Gamla industrilokaler möter nya behov

Bomullsspinneriet ligger precis som de gamla lokalerna i Industrilandskapet. I den nya skolbyggnaden ska historiska industrilokaler möta behoven hos dagens gymnasieelever. Lokalernas utformning är en del av det pedagogiska konceptet, med en miljö som inspirerar till lärande och fungerar som en språngbräda till högre studier.

– Våra nuvarande lokaler skapades av framlidne låtskrivaren och arkitekten, Kenneth Gärdestad, med en genuin tanke om att skolmiljön skulle bidra till lärandet. Jag är glad att den idén nu lever vidare i en ny tappning genom Kenneths son Christofer Gärdestad, som finns med i arbetet, säger David Råbesjö.

Bomullsspinneriet ligger precis som de gamla lokalerna i Industrilandskapet.

Över 1 700 elever tagit studenten

Idag har Kunskapsgymnasiet i Norrköping 440 elever och ett 50-tal anställda. Sedan den första kullen treor sprang ut år 2003 har totalt 1 728 elever tagit studenten från skolans tre gymnasieprogram med ekonomisk-, naturvetenskaplig- respektive samhällsvetenskaplig inriktning.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.