MENY
Välj Skola
| Nyheter | Kunskaps UF-företagare inspirerar sommarlovsentreprenörer i Rosengård

Kunskaps UF-företagare inspirerar sommarlovsentreprenörer i Rosengård

Kunskapsstudenter som drev ett eget UF-företag förra året föreläste i juni om sina erfarenheter för ungdomar i Rosengård i projektet Sommarlovsentreprenörer.

Moazam Hussain, Azam Nama och Ahmed Issa drev företaget ProTech UF under studierna på Kunskapsgymnasiet förra läsåret innan de tog studenten i juni. Deras UF-insats väckte intresse hos Tegelhuset som anlitade dem till att inspirera andra ungdomar.

Tegelhuset är en fritidsgård i Rosengård som i år driver Sommarlovsentreprenörer, ett projekt som ger unga möjligheten att, i stället för att ta ett sommarjobb, driva ett eget projekt eller företag med hjälp av handledning och föreläsningar.

Under sin presentation berättade Kunskapseleverna för sommarlovsentreprenörerna om sin UF-resa. De pratade om sina bakslag, framgångar och lärdomar som företagare. De beskrev också hur det var att delta i bland annat Kunskapsprojekten Business Challenge, en affärsidétävling med Kunskapselever i Sverige, och Business Buddies, ett internationellt utbytte kring företagande. De berättade även stolt om utmärkelsen som Månadens UF-företag som de fick av Ung Företagsamhet Skåne i höstas.

ProTechs VD Azam Nama gav råd till publiken:

–Dra nytta av alla kontaktar du har, vänta inte på att möjligheterna ska komma och inte ge upp! Ta alla chanser som finns.

UF-företagande ingår i ekonomiutbildningen på Kunskapsgymnasiet i Västra hamnen. Med start i augusti kommer även nyanlända elever som läser Språkintroduktion på Kunskap att få utveckla sina entreprenöriella förmågor genom att driva UF-företag.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.