| Nyheter | Kunskaps UF-företagare inspirerar sommarlovsentreprenörer i Rosengård

Kunskaps UF-företagare inspirerar sommarlovsentreprenörer i Rosengård

Kunskapsstudenter som drev ett eget UF-företag förra året föreläste i juni om sina erfarenheter för ungdomar i Rosengård i projektet Sommarlovsentreprenörer.

Moazam Hussain, Azam Nama och Ahmed Issa drev företaget ProTech UF under studierna på Kunskapsgymnasiet förra läsåret innan de tog studenten i juni. Deras UF-insats väckte intresse hos Tegelhuset som anlitade dem till att inspirera andra ungdomar.

Tegelhuset är en fritidsgård i Rosengård som i år driver Sommarlovsentreprenörer, ett projekt som ger unga möjligheten att, i stället för att ta ett sommarjobb, driva ett eget projekt eller företag med hjälp av handledning och föreläsningar.

Under sin presentation berättade Kunskapseleverna för sommarlovsentreprenörerna om sin UF-resa. De pratade om sina bakslag, framgångar och lärdomar som företagare. De beskrev också hur det var att delta i bland annat Kunskapsprojekten Business Challenge, en affärsidétävling med Kunskapselever i Sverige, och Business Buddies, ett internationellt utbytte kring företagande. De berättade även stolt om utmärkelsen som Månadens UF-företag som de fick av Ung Företagsamhet Skåne i höstas.

ProTechs VD Azam Nama gav råd till publiken:

–Dra nytta av alla kontaktar du har, vänta inte på att möjligheterna ska komma och inte ge upp! Ta alla chanser som finns.

UF-företagande ingår i ekonomiutbildningen på Kunskapsgymnasiet i Västra hamnen. Med start i augusti kommer även nyanlända elever som läser Språkintroduktion på Kunskap att få utveckla sina entreprenöriella förmågor genom att driva UF-företag.