| Nyheter | Maja: ”Man lär sig vara initiativrik och kreativ”

Maja: ”Man lär sig vara initiativrik och kreativ”

Maja, Kunskapsgymnasiet Norrköping.

Hon funderar på att plugga vidare till jurist eller mäklare och går ekonomiprogrammet med inriktning juridik i Norrköping.
– På Kunskapsgymnasiet får man lära sig att planera och ta eget ansvar. Det gör att man blir mer driven som person, säger elevambassadören Maja Bergling, 17 år.

Att välja gymnasium var inte svårt för Norrköpingstjejen Maja Bergling. Hennes bror tipsade henne om Kunskapsgymnasiet.
– Dessutom gick jag själv i Kunskapsskolan och gillar arbetssättet, säger hon.

Maja tycker att det bästa med skolan är att du som elev får planera delar av din tid, just eftersom du själv vet vad du behöver jobba med.
– Det gör att man blir självständig, säger hon.

Maja uppskattar också när hon träffar sin studiecoach och pratar om veckan.
– Vi går igenom hur jag ligger till, vad jag behöver jobba med och vad jag har på hjärtat rent generellt. Det gör att man får bra kontakt och större förtroende för sin lärare.

Skulle du rekommendera Kunskapsgymnasiet till någon kompis?
– Absolut! Jag har vuxit så mycket som person här. Det jag har lärt mig hjälper mig i vardagen i allt jag tar mig för.

”Man blir självständig”

Vad vill du jobba med i framtiden?
– Jag tror jag vill läsa till jurist, men har också varit inne på mäklare. Fast jag vet inte. Vi får se var vägen tar mig.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Jag är hästtjej, går på gym, spelar gitarr, träffar kompisar och jobbar på ett fik och på en glassrestaurang på sommaren.

Vad tycker du om att Kunskapsgymnasiets jobbar med ledarskap?
– Det stämmer jättebra med skolans profil. Här lär man sig att vara initiativrik och kreativ. Man blir ju självständig och i och med det sin egen ledare.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.