MENY
Välj Skola
| Nyheter | Nahzad: ”Man får mycket hjälp av lärarna”

Nahzad: ”Man får mycket hjälp av lärarna”

Nazhad, Kunskapsgymnasiet Malmö.

Efter ett år på en annan skola hoppade Nahzad av och valde istället på Kunskapsgymnasiets ekonomiprogram i Malmö. Här har hon hade hittat hem.
– Nu får jag får all hjälp jag behöver, säger hon.

Efter nian började Nahzad på vård- och omsorgsprogrammet i Lund. Men det var inte hennes grej. Så efter ett år bytte hon skola och inriktning. Valet föll på Kunskapsgymnasiets ekonomiprogram i Malmö.
– På min förra skola kände jag att jag inte fick visa vad jag kunde. Men jag hade vänner som gick på Kunskapsgymnasiet och de sa att det var bra, så jag valde det istället, säger Nahzad Al Hassan.

Hon älskar att skolan ligger nära havet och Västra hamnen.
– Det är så fint på sommaren. Sedan är skolan liten - och det är bra. Jag gillar inte stora skolor. Här får man mycket hjälp av lärarna och det passar mig. Arbetssättet gör att man kan fokusera på det man behöver och de personliga samtalen med en lärare gör att man ser hur man ligger till, vilka mål man har och hur man ska planera för att nå dem, säger Nahzad.

Hon menar att det betyder mycket för skolarbetet i stort.
– Innan var jag alltid ute i sista minuten. Nu har jag förbättrats i min planering.

”Man kan vara sig själv”

Vad är det bästa med skolan?
– Att man får snabb hjälp och kan fråga flera lärare. Genom de coachande samtalen får man bra kontakt med dem. Det är det jag gillar. Man kan fråga vad som helst och vara sig själv, säger Nahzad.

Skulle du rekommendera dina kompisar att gå på Kunskapsgymansiet?
– Ja, jag rekommenderade min syrra att välja det.

Vad vill du plugga sedan?
– Jag är intresserad av företagande och vill göra något jag styr över. Vi har startat ett företag i skolan där vi säljer lösögonfransar till både tjejer och killar för att bryta normerna. Det går jättebra och vi har redan gått med vinst. Det är verkligen min grej.

Kunskapsgymnasiet satsar ju på ledarskap. Hur leder du dig själv och andra?
– Jag är bra på att komma överens med alla och lyssna på vad de har upplevt. Jag gillar inte att bestämma utan att samarbeta och behandlar andra på det sätt jag själv vill bli behandlad. Jag skulle säga att som jag lärt mig leda mig själv leder jag även andra, säger Nahzad.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.