MENY
Välj Skola
| Nyheter | Nu startar ett flerårigt samarbete med SMHI

Nu startar ett flerårigt samarbete med SMHI

Kunskapsgymnasiet Norrköping är en av tre skolor i Europa som kommer ha ett flerårigt samarbete med SMHI kring klimatet.

– Det känns oerhört spännande och aktuellt i allra högsta grad. Projektet finansieras med hjälp av EU-pengar och eleverna jobbar utifrån kursinnehåll men lite mer på ”riktigt”, berättar David Råbesjö, biträdande rektor på Kunskapsgymnasiet Norrköping.

En grupp elever kommer under kommande år lära sig mer om klimatvetenskap. Med stöd av forskare från SMHI kommer eleverna att arbeta med utbildnings- och informationsmaterial om klimatförändring och hur man beräknar framtida klimat med modeller.

Tre gymnasieskolor är knutna till projektet, ”Crescendo Schools Network”. Från Sverige är det Kunskapsgymnasiet Norrköping. De två andra skolorna som ingår i projektet är École Jeannine Manuel i Paris, Frankrike, och Coombeshead Academy, Newton Abbot, nära Exeter i Storbritannien.

När projektet hade sin kick-off fick elever från Kunskapsgymnasiet Norrköping gå på en klimatvisualisering i SMHI:s uppblåsbara geodom och det är fler träffar inplanerade med klimatforskarna under våren.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.