| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiets Malmö rektor Marie Forslin om händelser på skolan.

Snart är det jul igen!
En hösttermin går fort och nu närmar sig jul och därmed jullovet med stormsteg. Innan ledigheten tar vid är det dock en hel del att göra. Prov ska skrivas och större arbeten ska lämnas in, uppsatser ska rättas och betyg ska sättas. Dessutom ska vi ha pepparkakshustävling. Sista skoldagen innan jullovet, ska eleverna tävla om vem som gör det mest originella pepparkakshuset!

Nobelmiddag på Kunskap
På Nobeldagen hade våra treor opponering på sina gymnasiearbeten. Ett arbete som de jobbat hårt med under hela höstterminen och som det är nödvändigt att bli godkänd på för att få sin gymnasieexamen. Från och med i år har vi instiftat en ny tradition. Opponeringsdagen avslutas nämligen med Kunskapsgymnasiets egen Nobelfest. En festlig tillställning ägnad våra fantastiska studenter i årskurs tre. Vid middagen utsågs pristagare i kategorierna Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap för bästa gymnasiearbete. I år gick priserna till Emmie Lindstedt, Ekonomi, Nada Jaber, Samhällsvetenskap och Laila Zaghi, Naturvetenskap som alla har skrivit tre mycket fina arbeten. Jag lovar att stämningen vid middag och prisutdelning var både högtidlig och härligt sprudlande.

Trygghet och trivsel
Den här terminen har vi jobbat för att öka tryggheten och trivsel på skolan. Det har vi gjort i seminarier mot mobbning och ett systematiskt normkritiskt arbete framförallt i årskurs ett. Det normkritiska arbetet leds av skolans kurator och går ut på att vi utmanar våra normer och diskuterar normers betydelse för våra beteenden. Vi jobbar också med attityder och hur vi tilltalar varandra.

Att vi trivs på den här skolan det har vi vetat länge. Om det vittnar enkäter sen flera år tillbaka. Vad som är extra glädjande i år att se är att eleverna i allt större utsträckning känner sig trygga. Det visar resultaten av enkäten som gjordes i oktober. Vi närmar oss 100% trygghet! Vi är inte riktigt där ännu så arbetet med trygghetsfrämjande åtgärder fortsätter.

Nästa termin
Som jag nämnde inledningsvis så närmar vi oss jullov (20 december - 8 januari). En riktig lång ledighet som förhoppningsvis bjuder på vila och återhämtning. Vårterminen börjar den 9 januari och då är det nytt schema som gäller. Så för dig som är elev här på skolan uppmanar jag dig att hålla koll på onlineschemat för där står vilken tid du börjar.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

Läs fler rektorsbrev från Marie Forslin här.

Tillbaka till Kunskapsgymnasiet Malmö