| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiets Malmö rektor Marie Forslin om händelser på skolan.

Vi är igång!
Hösten närmar sig i Skåne, även om sommarvärmen dröjt sig kvar länge i år. Höstterminen har dock kommit igång och vi har tagit emot över 100 nya elever till våra program. Vi är riktigt glada att vi fått hälsa så många entusiastiska och studiemotiverade elever till vår skola!

Det mobilfria klassrummet
Vi vill att alla elever ska klara sin skola och nå sina mål så att de efter tre år lämnar Kunskapsgymnasiet med goda kunskaper och siktet inställt på universitet och högskola. För att underlätta för dem att hålla fokus på studierna när de är i klassrummet har vi från höstterminens start infört det mobilfria klassrummet. Det innebär att mobilen ska lämnas i skåpet och inte tas med in på lektionerna. När det sedan är rast är det ok att använda den. Vi kan se att många elever är lättade över den här regeln för att det hjälper dem att fokusera på studierna.

Utvecklingssamtal
Under perioden 6-24 oktober är det utvecklingssamtal för alla elever här på Kunskapsgymnasiet. Då bjuds du som är vårdnadshavare in till skolan för ett samtal på ca 30 minuter tillsammans med ditt barn och deras personliga handledare.

Gymnasiemässa och öppet hus
Skolan har inte mer än börjat men ändå är det dags att börja planera och tänka på nästa läsår. Det vi står närmast inför är gymnasiemässan den 8-10 november. Den följs sedan av två öppna hus. Som vanligt är våra elever engagerade i båda dessa evenemang. Till mässan bjuds alla Malmös niondeklassare in för att de ska få information inför gymnasievalet.

Vid mässan kommer ca 20 av skolans elever att vara med. Dessa elever utbildas till något som vi kallar skolambassadörer så att de känner sig trygga när de ska berätta vad det innebär att gå på just vår skola. Mässan följs sedan av öppet hus lördagen den 17 november klockan 13-15 och måndagen den 19 november klockan 17-19. Då kommer vi att visa hur det faktiskt går till en dag på Kunskapsgymnasiet. Besökarna kommer att få vara med på lektioner, få information om de olika programmen och prova på att ha PH-samtal. Allt för att de ska få en så tydlig bild som möjligt av vad det innebär att gå hos oss.

Några viktiga datum
6-24 oktober, utvecklingssamtal