| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Göteborgs rektor Eva Tillvie om händelser på skolan.

Jag vill börja med att tacka för att vi får bilda era ungdomar utifrån vår värdegrund och skolans uppdrag.

Nu har vi varit igång med höstterminen i drygt en månad. Det är alltid spännande med nya elevkonstellationer och hur vi tillsammans formar vår skola. Det är som vanligt mycket byten fram och tillbaka i läsårsstart. Nu börjar det stabilisera sig och grupperna börjar bli intakta.

Elevernas personliga handledare träffar eleverna enskilt och i grupp, nu i början handlar det mycket om att sätta mål i kurserna samt att lära känna varandra.

Vi har tyvärr haft utmaningar med vår schemaläggning i år. Utfallet blev inte som förväntat och därav sker ändringar med schemat skyndsamt och vi vet att det påverkar era ungdomar och vår verksamhet negativt för tillfället. Jag kan bara tacka för er förståelse och försäkra er om att detta inte händer igen.

Våra fokusområden i år utifrån elevenkät och medarbetarenkät kommer att fortsätta vara:

1. Trygghet och studiero
  2. Undervisning
  3. Mål och bedömning

När det gäller närvaro på gymnasiet är det viktigt att alla förstår att: när man är inskriven på gymnasiet har man närvaroplikt. Att inte komma till skolan om man inte är sjuk betyder att man skolkar. Det är viktigt att vi tillsammans hjälper ungdomarna att gå upp och ta sig till skolan, det är i skolan utbildningen ges. Vi kommer aktivt att arbeta med närvaro för att alla elever skall lyckas med sina mål.

Viktiga datum:
Höstlov: vecka 44