| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Globens rektor Kajsa Rehnman om händelser på skolan.

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Här lite information om sådant som är på gång på Kunskapsgymnasiet Globen.

Mattemaraton och påsklovs-gymnasiearbete
De nationella proven har dragit igång. Först på tur är svenska och svenska som andraspråk tätt följt av engelska och så matematik i maj. Den 14-16 maj kommer vi ha något som vi kallar för mattemaraton på skolan. Mellan klockan 15.00 och 18.00 kommer våra mattelärare samt studenter från KTH vara på skolan och intensivplugga matte med alla elever som ska skriva nationellt prov i matte 1, 3 och 4. Vi hoppas att många elever tar detta tillfälle att vässa sina kunskaper inför nationella proven i matematik. Vi kommer även hålla skolan öppen måndag och tisdag v 16, det vill säga de första dagarna på påsklovet, för elever som ännu ej blivit klara med sitt gymnasiearbete.

Resor
Elever som läst Franska och Spanska 5 har varit iväg på resor under våren. Nästa på tur är ett utbyte vi har med Berlin. Mellan 1-4 april är elever och lärare från vår skola där. Senare i vår kommer även våra vård-treor åka till Köpenhamn på en studieresa. Ha det så bra och hoppas våren möter er nere i Europa! Följ oss gärna på facebook och instagram, där lägger vi ut hälsningar från våra resenärer och även annat som händer på vår skola.

Information från Lokalpolisområde Globen
Vi har ett tätt samarbete med lokalpolisen på Globen. De kommer och hälsar på oss med jämna mellanrum. Senast de var här pratade vi om hur vi kan skapa en ännu tryggare miljö för våra ungdomar. De berättade om den trygghetsvandring de gjort på nätet tillsammans med tjejer i ålder 13-16 år för att få en bild av vad de möter på nätet och i sociala medier. Resultatet finns i bifogad fil som de vill att vi sprider till vårdnadshavare och elever på våra skolor. De uppmanade oss också att klippa upp skåp om vi misstänker att det finns något som inte bör finnas i ett elevskåp. Jag vill därför informera er om att vi avser att göra så om detta skulle vara aktuellt. Vi informerar självklart både elev och vårdnadshavare om vi väljer att öppna ett elevskåp.

EDS
Avslutningsvis vill jag uppmana alla er vårdnadshavare att löpande gå in i EDS och följa era ungdomars kunskapsutveckling. Terminen går mot sitt slut och många kan behöva extra uppmuntran och pepp inför de sista veckorna innan kurserna avslutas och betyg sätts

Allt gott!
Kajsa Rehnman