MENY
Välj Skola
| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Globens rektor Kajsa Rehnman om händelser på skolan.

Hej!

Läsåret går mot sitt slut och vi börjar sammanfatta och utvärdera året som gått. Veckan efter att eleverna slutat jobbar vi med kvalitetsuppföljning och utvärdering. Vad har fungerat väl och vad kan vi göra ännu bättre? Eleverna har under våren fyllt i en stor elevenkät samt separata kursutvärderingar. Detta är bra information till oss i vårt fortsatta arbete för att ständigt bli bättre.

Programdagar 10-11 juni
Under dagarna 10-11 juni kommer vi ha ett separat schema. Vi kommer ägna dagarna åt sådant som är bra att kunna men som inte alltid tas upp i våra kurser. Elevrådet har initierat föreläsningar angående den nya sexualbrottslagen. Vi kommer ha föreläsningar om detta samt övningar från kronofogden, arbetsmarknadskunskap och årskurs 2 ska börja jobba med gymnasiearbetet som ska göras under årskurs 3. Några museibesök kommer det även bli.

Nyheter inför nästa år
Hösten 2019 blir vi en NIU-skola. Nationell idrottsutbildning i hockey. Vi har sedan ett par år samarbetat med Djurgården IF och har haft elever som parallellt med sina studier tränat med dem. Från och med hösten kommer de kunna träna på lektionstid och få undervisning och betyg i idrottskurser. En annan nyhet är att vi kommer ta över en grupp vård- och omsorgselever från Jensen, som lägger ner sin utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet. De kontaktade oss vid årsskiftet och vi hjälper självklart till med detta! Roligt att vårt vård-program växer!

Några datum och tider att hålla koll på
Vi har skolavslutning den 12 juni klockan 10. Gemensam samling i matsalen och därefter ses klasserna med sina studiecoacher. Dagen bör vara klar klockan 12.

Den 13 juni klockan 13 springer våra studenter ut efter vår gemensamma studentlunch som börjar klockan 11.

Läsåret 19-20 drar igång 19 augusti för årskurs 1 och 20 augusti för årskurs 2 och 3. Starttid dessa dagar är klockan 10.

Avslutningsvis vill jag tacka för detta läsår och önska er en riktigt fin sommar.

Ett särskilt lycka till
till alla er som tar studenten.
Kom gärna förbi och hälsa på någon gång.
Vi kommer sakna er.

Vänligen,
Kajsa Rehnman
Rektor Kunskapsgymnasiet Globen

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.