MENY
Välj Skola
| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Internationella Kunskapsgymnasiets rektor Linda Eksholm om händelser på skolan.

Nu har alla ni fantastiska elever på IKG gått på ett välförtjänt sommarlov där det förhoppningsvis finns utrymme för avkoppling och vila. Bland lärare och övrig personal har läsåret traditionsenligt utvärderats, och nya eller befintliga utvecklingsområden i kurser och på skolan som helhet har utvärderats. Det är ju genom utvärdering och reflektion vi lär oss och utvecklas – som team och som individer.

Även om detta läsår har kommit med många utmaningar där omorganisationen med ny skolledning kanske har varit den största finns det många glädjeämnen. Vi har åkt till Indien med två elever på Samhällsprogrammet, de har gjort en jämförande studie i sitt gymnasiearbete. IKG har samlat ihop ca 15000:- till Sukrupa, tack för allas insatser. 67% av skolans elever svarade på elevenkäten detta ska vi försöka förbättra till nästa läsår. Enkäten är ett viktigt verktyg i vårt kvalitetsarbete.

Vi ser i vår elevenkät på IKG en nöjdhet med skolan där eleverna uttrycker att det finns trygghet och studiero. Eleverna trivs med- och i skolan vilket gläder mig. Vårt arbetssätt sätter eleven i centrum och utgår från att alla i elever kan lyckas med sina studier utifrån deras egna förutsättningar och tillsammans med lärare/PH och elever är jag övertygad om att vi kan förbättra de siffrorna under nästa läsår.

Vi vet att en god relation mellan lärare och elev, där vi har höga förväntningar på varandra och regelbunden återkoppling, också leder till högre måluppfyllelse. Vi har haft ett omtumlande, utmanande men också ett mycket positivt läsår och med våra förbättringar i kombination med andra utvecklingssatsningar ser jag med spänning fram emot nästa läsår.

Men låt oss allesammans först få njuta av sommarledigt där vila kombineras med andra aktiviteter. Stort tack för allt engagemang och hårt arbete. Hoppas du får en riktigt bra sommar.

Sommarhälsningar Linda

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.