| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Internationella Kunskapsgymnasiets rektor Linda Eksholm om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari
Nu har vårt näst sista öppna hus passerat. Nästa gång vi slår upp portarna är under omvalsperioden i april. Information kommer på Porten. Både elever och personal har gjort ett fantastiskt arbete på alla öppet hus vi har haft det här läsåret, tack!

V.7 startade med vinteridrottsdag, där eleverna har fått möjlighet att välja skidåkning i Romme, skridskor i Kungsträdgården eller en promenad i Liljeholmen. Veckan präglades också av FN-rollspel där eleverna representerar olika länder i olika frågor. Det är helt fantastiskt att få möjlighet att ta del av deras arbete. Tack Internationella gruppen för ert arbete med att förbereda samt utföra detta rollspel.

Snart kommer det efterlängtade sportlovet för våra elever och vi önskar alla en skön ledighet. Tisdag vecka 10 har vi studiedag och skolan är därför stängd. Eleverna studerar hemifrån. Mars månad har två WS-dagar inplanerat.

Individuellt val inför årskurs 3
Nu har alla elever i årskurs 2 fått ut valblanketterna och de ska vara inlämnade senast fredag v.8. Processen med att strukturera valen kommer att ta lite tid och detta innebär att elevernas individuella studieplan i EDS kommer att förändras. Vid frågor kontakta Armi Tulldahl.

Nationella prov
Under vårterminen kommer elever i årskurs 1, 2 och 3 att skriva nationella prov i kurserna ma1b,2b, ma3b, 3c, ma4, en6, sve/sva1,3. De nationella proven är till för att stödja den likvärdiga och rättvisa bedömningen av elevernas kunskaper. Resultatet på de nationella proven ska särskilt beaktas vid betygsättningen och vara ett stöd vid betygsättningen. Anledningen är att de nationella proven är välkonstruerade, noga beprövade och har utvecklats just för att vara ett stöd vid betygsättningen.

Enkäter
Nu är det snart dags för årets stora elevenkät. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Enkäten startar måndagen den 4 mars och stänger tidigt på morgonen den 18 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

Linda