| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Internationella Kunskapsgymnasiets rektor Kiki Jerneheim om händelser på skolan

Hej alla

Nu är jag tillbaka som rektor för IKG efter 2,5 år i Indien där jag startade en av Kunskapsskolans skolor i den södra delen av detta enorma land, i staden Bangalore. Det var givetvis mycket annorlunda och spännande för mig och min man att få leva och arbeta i det dynamiska och utvecklingsbenägna Indien. Jag tar med mig många nya erfarenheter därifrån nu när jag återgår till mitt arbete som rektor för IKG.

Jag har arbetat som rektor för IKG sedan 2010 så man kan säga att jag känner skolan väl, även om mycket nytt hinner hända på 2,5 år.

Jag gläds åt att allt fler elever söker sig till vår skola och att fler elever har insett värdet av att studera i en internationell miljö.

Grundbulten i vår internationella profil är FN-rollspelet Model UN. Där får eleverna lära sig att diskutera, övertyga samt rösta kring olika globala frågor, precis på samma sätt som arbetet i FN går till. Övriga inslag i den internationella profilen är:

• Native speakers as English teachers
  • Möjlighet att i samråd med sin engelsklärare få läsa engelska i snabbare takt
  • Möjlighet att ta Cambridge Exam (Åk3)
  • Möjlighet att bidra till att driva skolans internationella profil via den internationella elevgruppen, The International Group (Åk3)
  • Model Un på skolan för samtliga elever(Åk2)
  • Möjlighet att få delta i Model UN i Rom (Åk2 - Ansökningsförfarande )
  • Möjlighet att få delta i Model UN i Peking (Åk 3 -Ansökningsförfarande)
  • Deltagande i demokratiseringsprojektet Ungdomsparlamentet/Stockholm stad (Åk1)
  • Utbyteselever från hela världen på skolan
  • Garanterat Steg 5 i Moderna språk. Språkresa till målspråkslandet

Jag gläder mig också över att vi detta år kommer att arbeta mer med Ledarskap tillsammans med våra elever. Det handlar om att eleverna ges möjlighet att lära känna sig själva, att leda sig själva. Genom ett strukturerat ledarskapsprogram coachar våra lärare våra elever till att lära sig mer om sig själva via olika processer som t ex studieteknik.

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Internationella Kunskapsgymnasiet!

Kiki Jerneheim
Rektors Internationella Kunskapsgymnasiet