| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Västerås rektor Linda Stevadotter om händelser på skolan.

Rektorsbrev maj 2019

Nu lider läsåret mot sitt slut, den 5 juni avslutar eleverna sitt skolår hos oss. Det innebär att det nu är full fart på skolan. Ni föräldrar kan stötta era barn genom att hålla er uppdaterade i EDS där lärarna skriver in bedömningar kopplade till målsättningarna eleverna har i varje kurs. Från och med 20 maj börjar lärarna med betygsättningen. Då går ämneslärarna igenom alla bedömningar som ligger till grund för betygssättningen. Eleverna kan då inte lämna in nya bedömningsunderlag utan det ska alltså ha gjorts innan dess. Eleverna har naturligtvis meddelats detta i god tid.

Vi arbetar för fullt med resultaten av vårens stora elevenkät. Det är en central enkät som görs av samtliga elever på alla våra skolor en gång om året som mäter elevernas nöjdhet i allt från trygghet och studiero till vad eleverna tycker om skolmiljön. Vi är väldigt glada över att eleverna upplever trygghet på skolan. Trygghet är ju grunden till välmående elever och goda studieresultat och det är något vi arbetar hårt med.

Något som eleverna vill att vi förbättrar är lärarnas arbete med digitala verktyg, det tar vi på fullaste allvar och vi kommer skapa en utvecklingsplan för området. Vi har en digital loggbok numera som har ersatt den gamla pappersloggboken men startsträckan att börja använda den har varit lite trög, såväl hos lärare som elever. Men det ska vi alltså ta tag i under hösten 2019. Förståelsen för vad som krävs för varje kunskapskrav behöver även arbetas med. Det ska tydliggöras och arbetas med på nya sätt till hösten. Som ett sista, men väldigt viktigt, område har vi undervisning. Det är tufft att gå på gymnasiet och vissa lektioner kan bli långa och informationstunga. Det här har eleverna lyft som jobbigt vilket vi förstår och vi ska jobba fram en plan för att förbättra detta inför nästa läsår.

Eleverna är väldigt nöjda, på många områden mer nöjda jämfört med föregående läsår, men vi har alltså en del utvecklingsområden och vi kommer att ta eleverna till hjälp för att förbättra dessa. Jag kommer att presentera resultaten för eleverna och inom varje program ska en kort kompletterande enkät nu göras inom områdena kunskapskrav, digitala verktyg och undervisning där eleverna har möjlighet att ge mer detaljerad feedback. När eleverna sedan går på sommarlov kommer vi på skolan att arbeta med enkätresultaten för att utvärdera läsåret som varit och sätta mål inför kommande läsår. Dessa mål presenteras för eleverna i höst.

5 juni är det student och avslutning. Studenternas utspring är som vanligt på Konserthuset och i vanlig ordning startar Kunskapsgymnasiet hela utspringet klockan 10.30. Var i tid för det är mycket folk på plats då det är många skolor som har sitt utspring där.

Om ni har frågor eller funderingar, skicka ett mejl till mig eller ert barns studiecoach. Vi svarar snabbt.

Jag vill passa på att önska er en fin sommar och tacka för att vi får ta hand om era barns skolgång.

Vänligen
Linda Stevadotter