| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Uppsalas rektor Maria Szabo om händelser på skolan.

Maj 2019

Hej,

Nu närmar vi oss slutet på detta läsår. Vi har inte många veckor kvar tillsammans med eleverna. Det känns både bra och lite ledsamt. Efter att ha tillbringat tre år tillsammans så blir det alltid ett tomrum efter dem som lämnar oss för nya spännande utmaningar. Efter studenten väntar friheten att välja att göra det man vill. Ett avslut, men också början på något nytt. Vi tackar för den här tiden vi haft tillsammans och önskar dem lycka till!

Nöjdheten med skolan
Vi har nu fått resultatet av elevenkäten som eleverna besvarade tidigare under terminen. Jag är mycket glad och stolt över resultatet som visar att eleverna i stor utsträckning är mycket nöjda med skolan. Vi har höjt skolresultatet med 3 till 14 procentenheter på nästan alla frågor. Vi har inte riktigt lyckats med att implementera den digitala loggboken som ett bra verktyg för att eleverna ska få en överblick över sin arbetsuppgifter och få en bra struktur. Många av eleverna använder idag andra former av stödstrukturer för att planera sina studier men vårt mål är att den digitala loggboken ska vara det självklara valet. Vi vet att en bra planering ligger till grund för lyckade studier och kommer att lägga tid på att fördjupa oss i denna fråga inför nästa läsår. Eleverna har i sina enkätsvar lyft fram många positiva saker och det som sticker ut mest är att skolan har bra lärare, vilket vi är mycket stolta över!

Ledarskap
Under höstterminen startar vi upp studiegruppsarbetet med ledarskap som är nästa steg i skolans utvecklingsprocess. Eleverna kommer under studiegruppstid att arbeta med mikrokurser i ledarskap. Eleverna kommer att få verktyg för att utveckla sina ledarskapsegenskaper oavsett om det handlar om att lära sig att leda sig själv, en grupp eller ett projekt.Eleverna i årskurs 1 och 2 kommer att få mer information om upplägg och innehåll måndagen den 3 juni.

Studenten årskurs 3
Den 5 juni är det dags för studenten. Klockan 10.15 är det fotografering och mingel. Lunchen startar cirka klockan 11.00. Under lunchen kommer det att hållas tal, delas ut stipendier och mycket mer. Klockan 13.00 är det äntligen dags för utspring på baksidan. Det kan vara svårt att hitta parkering i närheten av skolan och vi rekommenderar familj, släkt och vänner som kommer med bil att vara ute i god tid. Årskurs 1 och 2 är lediga men är självklart välkomna att ta emot studenterna vid utspringet.

Skolavslutning årskurs 1 och 2
Den 12 juni är det skolavslutning för årskurs 1 och 2. Elevernas studiecoacher kommer att skicka ut mer information gällande tider och innehåll.

Skolstart för blivande årskurs 2 och 3 den 19 augusti

Veckan innan skolstart kommer elevernas studiecoacher att skicka ut ett välkomstbrev till alla elever i blivande årskurs 2 och 3. Eleverna startar klockan 12 och skolan bjuder på lunch.

Jag önskar er alla en härlig sommar!

Bästa hälsningar,
Maria Szabo