MENY
Välj Skola
| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Uppsalas rektor Maria Szabo om händelser på skolan.

Rektorsbrev april 2019

Hej,

Äntligen går vi mot ljusare tider och närmar oss det välförtjänta påsklovet. Förra året kom det tre uppskattade påskkärringar till skolan vilket vi hoppas på även i år. Efter påsklovet är det inte så många skoldagar kvar då våren kantas av många lovdagar där både medarbetare och elever kan fylla på med energi inför kursslut, student och skolavslutning. Den 5 juni är det studenten för årskurs 3 med utspring klockan 13.00 på baksidan av skolan. I mitt sista rektorsbrev för terminen som jag skickar ut i maj kommer det komma mer information om studentfirandet och avslutningen för årskurs 1 och 2.

Skolmaten till hösten
Kunskapsskolan har precis upphandlat en ny central matleverantör som heter Närda. Närda är specialiserade på en särskild teknik, sous-vide, som innebär att maten värms på plats i skolan lite i taget för att serveras direkt. Tekniken innebär att näringsämnen och smakämnen bevaras och de sammanlagda mattransporterna till och från Kunskapsskolans grund- och gymnasieskolor blir färre.

Vår nya leverantör använder bara kött och fågel från svenska producenter och spårbarheten är mycket god. Redan idag arbetar vårt kök med en hög matsäkerhet och spårbarhet så det känns extra bra att det kommer fortsätta med Närda.

Det kommer alltid att serveras två rätter, varav en vegetarisk, och det kommer också fortsatt att finnas en fräsch salladsbar varje dag. Specialkost tillagas separat.

Vi kommer att ha matråd och följa upp vad eleverna tycker genom enkäter flera gånger per termin. Ambitionen är förstås att eleverna ska tycka att maten är bra, att de ska äta sig mätta och få energi för hela skoldagen.

Skolans fokusområden
Under läsåret har skolan haft fokus på att utveckla den första delen av en utvecklingsprocess där all undervisning är utlagd kurstid i schemat med undervisande lärare. I början av läsåret saknade många elever workshopspassen då skolan även hade möjlighet att använda dem för att samverka med elevkåren. Vi ser nu en positiv utveckling av att eleverna får mycket mer skolarbete utfört under lektionstiden, vilket minskar stressen av att hinna med större inlämningsuppgifter hemma. Den garanterade undervisningstiden är även en förutsättning för både måluppfyllelse samt likvärdighet inom gymnasieskolan. Skolan kommer även att utveckla samarbetet med kåren och elevskyddsombuden under nästa läsår för att säkerställa elevinflytandet på skolan.

Terminens sista Öppna hus
Den 7 maj har skolan terminens sista öppna hus inför gymnasieomvalet som är under perioden 29 april - 15 maj.

Nationella prov
Som jag skrev i förra rektorsbrevet kommer eleverna i årskurs 2 och 3 att skriva nationella prov i kurserna ma2b, ma3b, ma4, eng 6, sve/sva3. Vi följer skolverkets direktiv gällande organisation och alla elever som ska skriva prov ska vara på plats klockan 08.50 då provtiden startar klockan 09.00. Datum för de nationella proven är följande:

Årskurs 2
Eng 6 den 3 maj klockan 08.50 - 10.40
Eng 6 den 10 maj klockan 08.50 - 10.30
Ma4 den 21 maj klockan 08.50 - 11.30 och 12.20 - 15.00
Ma2b den 23 maj klockan 08.50 - 11 och 11.50 - 14.00

Årskurs 3
Sve3/sva3 den 10 april klockan 08.50 - 13.00
Ma3b den 20 maj klockan 08.50 - 11 och 11.50 - 14.00


Lovdagar elever
Påsklov: 15 april - 22 april
Valborg: 30 april - 1 maj
Kristi himmelsfärd: 30 maj - 31 maj
Nationaldagen: 6 juni - 7 juni

Viktiga datum
Studenten 5 juni: utspring klockan 13.00 på baksidan, årskurs 1-2 lediga
Skolavslutning årskurs 1 & 2 onsdag den 12 juni

 

Med vänlig hälsning,
Maria Szabo
Rektor

Följ oss gärna på
Instagram @kguppsala
Facebook @kunskapsgymnasietuppsala

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.