MENY
Välj Skola
| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Uppsalas tillförordnade rektor Maria Szabo om händelser på skolan.

Rektorsbrev december

Nu har vi precis satt upp julstjärnor i alla klassrum och terminen närmar sig sitt slut. Eleverna har några intensiva veckor kvar i skolan innan det är dags för jullov. Torsdagen den 20 december är det terminens sista dag. Alla elever börjar klockan 9 och slutar klockan 12. Vi serverar ingen lunch den här dagen utan bjuder alla elever på avslutningsfika.

Under de senaste veckorna har både lärare och elever arbetat intensivt med gymnasiemässan och öppna hus. Elever från alla årskurser och program har varit med och berättat om skolan och besvarat många frågor. Elevernas insats är väldigt värdefull för skolan och jag vill rikta ett extra stort tack till alla som har varit med och hjälpt till.

Individuellt val inför årskurs 3
Eleverna i årskurs 2 kommer i januari att göra sina individuella val. Information om vilka kurser eleverna kan välja och vad kurserna innehåller finns på porten under fliken Individuella val inför åk 3. Eleverna kommer att göra de individuella valen under studiegruppstid direkt efter skolstart vecka 2 och vecka 3.

Indien
I februari ska två elever som läser samhällsvetenskapligt program åka till Indien som en del av deras gymnasiearbete. De åker tillsammans med elever på våra andra Kunskapsgymnasier i Sverige. De ska bland annat besöka Kunskapsskolan i Gurgaon. Innan de åker iväg arrangeras en insamling till välgörenhetsorganisationen Pratham Sweden. Pengarna som samlas in ska överlämnas av eleverna på plats i Indien. Pratham Sweden arbetar bland annat för flickors rätt att gå i skolan och få en utbildning. Om du vill läsa mer om hur Pratham Sweden jobbar så besök deras hemsida . Vill du bidra till insamlingen så går det till exempel att köpa gåvobevis á 100 kr eller 200 kr. Det går också att bara ge en gåva. Betala via swish: 0737814679 (Edvin Ericsson). Skriv i kommentarrutan om gåvobevis önskas, ange också mejladress dit det ska skickas.

Medarbetarförändring
Hanna Wejryd som undervisar i kemi och matematik samt är personlig handledare för eleverna på naturvetenskapliga programmet årskurs 1 kommer att gå på föräldraledighet precis innan höstterminens slut. Kasper Sund, behörig gymnasielärare i kemi och matematik kommer att ta över Hannas undervisningsgrupper och börjar hos oss den 7 januari. Kasper har tidigare arbetat på Kunskapsgymnasiet Globen och är väl insatt i hur verksamheten fungerar.

Joakim Dahlström som har varit föräldraledig under höstterminen kommer tillbaka till vårterminen på 60%. Joakim kommer att vara handledare för naturprogrammet årskurs 1, undervisa i samhällskunskap 1 för natur/teknik-gruppen samt idrott och hälsa 1 och 2.

Vårterminen 2019
Tisdagen den 8 januari slår vi upp portarna till skolan igen och välkomnar alla elever tillbaka. Eleverna går enligt ordinarie schema och lunch serveras på skolan. Vi kommer att se över schemat och göra några mindre förändringar inför vårterminen. Vårterminens schema kommer att publiceras under jullovet.

Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande ledighet.

God jul och gott nytt år!

Med vänlig hälsning,
Maria Szabo
Tillförordnad rektor

Följ oss gärna på
Instagram @kguppsala
Facebook @kunskapsgymnasietuppsala

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.