MENY
Välj Skola
| Nyheter | Rektorn har ordet!

Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Norrköpings rektor David Råbesjö om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari

Jag får passa på, så här inledningsvis, att önska er en härlig alla hjärtans dag. Känns som att tiden går väldigt fort och snart är det dags för lite sportlov. Den här månaden kommer brevet lite sent vilket beror på att jag har haft förmånen att få åka med några av våra samhällselever till Indien.

Indien är kontrasternas land och under veckorna hann vi med att se turistmagneter som Taj Mahal men även ta del av det fattiga Indien. Vi besökte ett par av de indiska Kunskapsskolorna och det är roligt att se att vårt pedagogiska koncept fungerar i Sverige såväl som i Indien. Våra fantastiska elever har under hösten skapat event för att samla in pengar till Pratham som hjälper fattiga barn att få tillgång till utbildning.

Jag är övertygad om att utbildning förändrar människor och förändrar länder!

Matsedel
Här hittar du skolans matsedel. (klicka på texten för att komma dit)

Stipendium
Utifrån vårt mångåriga framgångsrika UF-arbete och att vi varit pilotskola för ESP, en Europeisk certifiering för entreprenöriella förmågor, har vi fått möjlighet att dela ut ett stipendium motsvarande 1,250 dollar. Stipendiet finansieras av Delta Airlines tillsammans med Junior Achievements.

Stipendiet innebär att en elev får åka till Pensacola, Florida. På plats kommer studenten, tillsammans med andra från Europa och USA under 6 dagar arbeta med andra om olika humanitära hjälpinsatser med högteknologisk virtuell teknik och flygsimulatorer. Upplevelsen ämnar att träna förmågan i samarbete, ledarskap och kommunikation.

Genom en snabb ansökningsprocess, med många lämpliga kandidater, har vi nu landat i en kandidat som får stipendiet, det går i år till Anton Nyberg i åk 3. Stort grattis!

Valet till åk 2 och 3
Under veckan har det varit föräldramöten inför valet. Nedan hittar du information.

Information inför valet till åk2 (19/20)

Nu är det dags att göra valet till åk2, i det här dokumentet finns den information som behövs för att genomföra valet.

Valet genomförs via en digital valblankett (länk nedanför) som ska skickas in senast fredag 1:a mars.

Före valet kommer eleverna få en muntlig genomgång, det kommer ges tid att diskutera valet på ph-samtal och utvecklingssamtal, nedan finns länkar till exempelvis programplaner och information om meritpoäng.

Valblanketten

Länk till valblanketten här.

Länkar till programplaner
SASAM
SABET
EKJUR
EKEKO
NANAS
NANAT

Övrigt material

 

 

Valblanketten fylls i som vanligt, men du lämnar samtidigt in den här ansökan.


Information inför valet till åk3

Nu är det dags att göra valet till åk 3 och i det här dokumentet finns den information som behövs för att genomföra valet.

Valet genomförs via en digital valblankett (länk nedanför) som ska skickas in senast fredag 1 mars.

Före valet ska vara klart kommer studie- och yrkesvägledare Nina ha en muntlig genomgång, det kommer ges tid att diskutera valet på ph-samtal och utvecklingssamtal och nedan finns länkar till exempelvis vidare studier, information om meritpoäng.

En liten repetition...
Du läser ett gymnasieprogram som efter tre år kommer bestå av 2500 poäng. Det är uppdelat i olika kurser. De flesta kurser är på 100 poäng. Det finns ett antal poäng som du får möjligheten att styra över under din utbildning.

Programfördjupning (PF) är kurser som ska vara kopplade till ditt program.

Individuella val (IV) är kurser med eller utan koppling till ditt program.

Utbudet av kurser finns på din valblankett samt information om kurserna.

En förutsättning för att en kurs ska starta är att ett antal elever söker kursen. För att schemat ska fungera finns det även kurser som ligger på samma schematid så här gäller det att planera och fundera för att hitta bästa lösningen just för dig. Tänk på att meritpoäng för kurser får du endast om det inte krävs för behörighet för vald utbildning. Därav kan tex Ma 3 ge meritpoäng för vissa och för andra inte beroende på vilken utbildning du söker vidare till.

Programplaner:
SASAM
SABET
EKJUR
EKEKO
NANAS
NANAT

Valblanketten
Länk till valblanketten

Länkar på vägen:
Högskola/universitet
Yrkeshögskola
Folkhögskola
Statistik
Utlandsstudier
Räkna ut meritvärde
Behörigheter

Övrigt material

 

  • Ansökan om studieuppehåll För dig som ska åka utomlands del eller helt år. Finns även länkad i valblanketten. Ni ska göra valet på valblanketten som övriga elever så vi vet vad ni ska in på för kurser när ni kommer tillbaka.

Kalendarium
Höstens datum ligger finns att hämta på vår hemsida eller via länk.

Följ oss gärna även på Facebook.

Vänligen,
David Råbesjö
david.rabesjo@kunskapsgymnasiet.se eller telefon 08-506 911 72 eller 0709-34 30 52

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.