MENY
Välj Skola
| Nyheter | Reseblogg: Kunskapsgymnasiet i Gurgaon i Indien

Reseblogg: Kunskapsgymnasiet i Gurgaon i Indien

Tio elever från Kunskapsgymnasiet runt om i Sverige reste till Gurgaon i Indien för att göra research till sina gymnasiearbeten. Läs resebloggen här.

Eleverna går i vanliga fall på samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Norrköping, Västerås, Malmö, Uppsala och Göteborg. Med till Indien är förutom fem lärare även Kunskapsgymnasiet Norrköpings rektor David Råbesjö som projektleder hela resan. Det är han som skriver om gruppens händelser under veckan.

 

5 februari 2018

Måndag och arbetsdag. Den här dagen på Kunskapsskolan i Gurgaon. Lena Odén och Charu Anand mötte oss i skolans konferensrum där vi fick information om dagens program innan vi fick en rundtur på skolan. Lena har rollen Academic Head på Kunskapsskolan Gurgaon och Charu är tysklärare på Kunskapsskolan Gurgaon och ansvarig lokal ”lärarvärd” för oss under den här veckan. Det blev en dag med många härliga möten tillsammans med skolans elever under olika pass och raster.

De svenska gymnasieeleverna påbörjade genomförandet av enkäter och intervjuer som utgör en viktig del av deras gymnasiearbeten. Flera blev märkbart tagna av möten med sina informanter. Efter en lång arbetsdag unnade vi oss en kort vila innan vi åkte iväg mot kvällens shopping och middag på Ambience mall.

På väg till köpcentret mötte vi några av Delhis 26 miljoner invånare. Trots de 20 filerna i norrgående riktning med bilar, bussar, cyklar och getter fastnar vi. Det blir inte heller bättre när busschauffören lämnar fordonet för att klaga på vägtullens taxa. Efter 30 minuter kommer han tillbaka illröd i ansiktet och siktet inställt på nästa vägtullsvakt. När vi får klarhet i varför han lämnat bussen, bestämmer vi oss för att stötta chauffören med avgiften på 50 Rps (ca 6 kr) . Imorgon väntar en ny dag med nya äventyr.

6 februari 2018

Idag fick vi möjlighet att besöka Kunskapsskolan International. Vi fick ett varmt välkomnande av Kenneth Nyman som tidigare varit rektor på Kunskapsskolan i Sverige. Efter en kort presentation av skolan gick några av våra elever en rundvandring och andra passade på att fortsätta intervjuerna till gymnasiearbetet.

Skolan är belägen i ett expansivt område och det är nog bara en tidsfråga innan fälten runt omkring ersätts med höghus, Gurgaon växer så det knakar. Vi lärare och eleverna var imponerade av idrottshallen med tillhörande gymanläggning, skjutbana och simbassäng. Flera av våra elever kommer att besöka sina rektorer nästa vecka för att äska medel till simbassäng och squash-hall.

Med förmiddagens besök, bland underbara barn och härliga leende, i minnet begav vi oss österut till “småstaden” Faridabad (1,5 milj inv). Där passerade vi den 30 m höga statyn av apguden Hanuman. Efter några bilder på apstatyn var vi redo att träffa riktiga apor. Med bananer och kameror i högsta hugg vandrade vi ner i den tempelfyllda dalen där aporna huserar. För flertalet av oss var det första gången som en vild apa åt banan direkt ur handen - ett minne för livet.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.