| Nyheter | Sara: ”Jag vill inte stanna på samma nivå”

Sara: ”Jag vill inte stanna på samma nivå”

Sara, Internationella Kunskapsgymnasiet, Liljeholmen.

Sara insåg att hon var kallad till att plugga något som var inriktat mot samhällsfrågor.
Sagt och gjort så bytte hon gymnasieskola till Internationella Kunskapsgymnasiet och valde samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap.
– Jag älskar min skola och känner att livet är på topp, säger hon.

Sara började på humanistiska programmet, men kände att hon ville engagera sig mer i skolan och plugga något mer samhällsinriktat. Då hittade hon Internationella Kunskapsgymnasiet. Hon mejlade rektorn och fick ett positivt svar - hon började två dagar senare.

Jag har hela tiden alltid velat göra lite mer och inte stanna på samma nivå. Det här kändes som en skola där det var möjligt. I dag sitter jag som ordförande i elevrådet och tycker det är jättekul, säger Sara.

Hon berättar att hon tycker skolan är fantastisk.

Jag har en bra relation med lärarna. De har sett mig växa. Från början var jag den där lilla tjejen som knappt vågade gå fram till dem. Nu stannar vi och pratar bara vi ses i korridoren. Dessutom är kurserna jätteintressanta och vi har en massa aktiviteter och events på skolan. Det passar mig väldigt bra, säger hon

Sara menar att man som elev på Kunskapsgymnasiet lär sig att ta ansvar.

”De motiverar mig i skolan och i livet”

Vad är det bästa med Kunskapsgymnasiet?
Mycket! Men en sak som jag verkligen älskar är de studiecoachande samtalen, som man har med lärare. Lärarna känner mig väl och märker direkt om jag till exempel börjar bli deppig. Då peppar de mig och påminner om att jag snart ska ta studenten. De motiverar mig både i skolan och i livet, säger Sara.

Hon menar också att man som elev på Kunskapsgymnasiet lär sig att ta ansvar.
I ettan var jag väldigt dålig på att planera och sparade saker till dagen innan de skulle vara klara. Nu har jag mer koll. Det är något jag har fått lära mig här, säger Sara.

Hon beskriver stämningen på skolan som härlig. Man lär känna många andra elever, även de som inte går i samma klass eller pluggar samma program.
Man får många kompisar här, säger Sara.

Sara drömmer om att jobba med samhällsfrågor.

”Gymnasiet är en viktig del av livet”

Hennes favoritämnen är sociologi, filosofi, internationella relationer och engelska. I framtiden drömmer hon om att jobba med samhällsfrågor.

Jag är väldigt intresserad av samhället och hur olika grupper beter sig. Det gör att jag skulle vilja arbeta inom FN, bli socionom, politiker eller gymnasielärare. Min lillebror går i tvåan på lågstadiet och jag hjälper honom med hans läxor. Sedan är gymnasiet är en viktig del av livet och jag har haft så många bra lärare de senaste åren. Om jag satsar på läraryrket vill jag bli en lärare som man kan se upp till, en sådan som jag själv har haft.

Vad är viktigast i livet, tycker du?
Att vara glad och trivas med det man gör. Hur man kommer dit spelar inte så stor roll, säger Sara.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.