| Nyheter | Simon: ”Det är fokus på dig som individ”

Simon: ”Det är fokus på dig som individ”

Simon, Kunskapsgymnasiet Västerås.

Simon går naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Västerås.
Han är väldigt nöjd med sin skola.
– Det är fokus på dig som individ och du får lära dig saker på det sättet som passar dig bäst. Det är jättebra, säger han.

Att Simon valde Kunskapsgymnasiet handlade mycket om det intryck han fick av skolan på gymnasiemässan och på det öppna huset.
– Det var en speciell jargong mellan lärarna och eleverna, en familjär stämning. Jag såg verkligen att lärarna brydde sig, säger han.

Eftersom han dessutom gick på Kunskapsskolan var steget att fortsätta till samma gymnasium inte särskilt långt.
– Jag såg att rektorn för Kunskapsgymnasiet brann för skolan. Hon vill göra allt så bra som möjligt och har den drivkraften, säger han.

Vad är det bästa med skolan?
– Att man har möjlighet att skräddarsy sin utbildning och kan fokusera på de ämnen man har svårast för. Man får tid att planera sitt eget arbete och så är det fett bra stämning.

”Anpassa utbildningen efter sig själv”

Simon säger också att kontakten mellan lärarna och eleverna är speciell.
– Man kan skämta med sina lärare, även om man ser upp till dem. Att vi har tid med andra årskurser och klasser gör också mycket för stämningen, säger han.

Skulle du rekommendera andra att välja Kunskapsgymnasiet?
– Absolut! Inget i livet fungerar på samma sätt för alla. Därför är Kunskapsgymnasiet bra. Man kan anpassa utbildningen efter sig själv. Och här i Västerås är det en mindre skola, där man har personlig kontakt med sina lärare, säger han.

Kunskapsgymnasiet satsar ju på en utvecklad ledarskapsprofil. Vad tycker du om det?
– Det är bra med fokus på det. Och att kunna leda sig själv är jätteviktigt. Efter gymnasiet säger ingen annan vad du ska göra. Om du då har tränat på att leda dig själv är det lättare att ta sig någonstans, säger Simon.

Besök oss på öppet hus - se aktuella datum här.