MENY
Välj Skola
| Nyheter | Språkintroduktionselever "speeddejtar" om UF-affärsidéer

Språkintroduktionselever "speeddejtar" om UF-affärsidéer

Nyanlända elever som läser svenska på Språkintroduktionsprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Malmö och Sundsgymnasiet i Vellinge har startat ett samarbete kring UF-företagande.

Eleverna på båda skolor började för några veckor sedan med att utveckla affärsidéer som de ska kunna förverkliga inom egna UF-företag.

Förra månaden höll de cirka 30 eleverna sin första träff på Sundsgymnasiet i Vellinge. Fokus då var att lära känna varandra. I veckan träffades eleverna igen, denna gång på Kunskapsgymnasiet i Malmö, för att berätta för varandra om de olika affärsidéerna de har kommit på.

Träna på feedback
Syftet med samarbetet är att låta eleverna prata om sina affärsidéer samt träna på att ge och få feedback. Träffarna har också gett eleverna möjlighet att utvidga sina nätverk. Dessutom är UF-företagande en verklighetsbaserad aktivitet som bidrar till elevernas språkutveckling.

Ska utveckla idéerna
Några produktidéer som diskuterades på speeddejtingsträffen var leverans av arabisk fika till arbetsplatser och t-shirts med design inspirerade av flaggorna från Afghanistan och Sverige. Planen nu är att fortsätta med att utveckla idéerna under våren. Efter sommarlovet blir det dags att starta och driva egna UF-företag.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.