MENY
Välj Skola
| Nyheter | Teknikelever följer utvecklingen från plan mark till färdigt bygge

Teknikelever följer utvecklingen från plan mark till färdigt bygge

I samarbetet med NCC har teknikeleverna på Internationella Kunskapsgymnasiet för andra gången besökt det som ska bli ICA:s nya huvudkontor utanför Mall of Scandinavia. Teknikläraren Ferit Celebi berättar hur det går till under studiebesöken.

Elever och lärare möts upp av platschefen för bygget, som är ansvarig för presentationen och rundvandringen under studiebesöket.

Koppling mellan skolarbetet och studiebesök
Innan studiebesöket har läraren haft en dialog med platschefen för att hen ska få en inblick i vad eleverna arbetar med i skolan. På så sätt kan platschefen koppla in relevant information i presentationen. T.ex. att berätta om miljöcertifiering och hållbara lösningar när eleverna arbetar med avfallshantering och livscykelanalyser i skolan. Detta blir en del av presentationen som inleder besöket, där platschefen även berättar om projektets bakgrund och nuläge.

Får följa utvecklingen på bygget
Efter presentationen får gruppen gå genom bygget tillsammans med platschefen som berättar om olika intressanta delar av bygget så som det är just då. Eftersom vi besöker samma bygge flera gånger under en treårsperiod (år 1 till år 3) får vi se utvecklingen från plan mark till färdigt bygge.

En del av byggnaden ligger under grundvattennivån.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.