Gå till innehåll

Ekonomieleven Alex, Kunskapsgymnasiet Globen.

Ekonomieleven Alex: ”Mina lärare är duktiga och motiverande”

Skolans läge och att alla elever har en studiecoach avgjorde Alex gymnasieval. Idag pluggar han ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen.
- Lärarna här är kunniga och det märks att de vill att vi ska nå våra mål, säger han.

Skolans läge och att alla elever har en studiecoach avgjorde Alex gymnasieval. Idag pluggar han ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen.

- Lärarna här är kunniga och det märks att de vill att vi ska nå våra mål, säger han.

Kunskapsgymnasiet Globen ligger ett stenkast från Gullmarsplan, något som gör det enkelt att ta sig dit från hela Stockholm. På skolan går Alex, som läser ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi.

- Jag har alltid varit intresserad av just ekonomi och visste att man kunde läsa Ung Företagsamhet på Kunskapsgymnasiet Globen. Under ett år får du starta och driva ett företag utifrån en egen affärsidé. Det lockade mig, precis som det centrala läge skolan har, säger han.

Alex berättar att han trivs på Kunskapsgymnasiet. Och en av anledningarna är stämningen.

- Vi har jättefin sammanhållning här och det är lätt att bli vän med alla. Det gillar jag.

Alex menar att han har utvecklats mycket under gymnasietiden, både när det gäller skolarbetet och som person.

- Jag har lärt mig att ta mer ansvar för mina studier, men också mer personligt ansvar, bland annat eftersom jag valt att gå med i elevrådet.

Något som har hjälp honom, just i att lära sig ta ansvar, är de individuella mötena han har med sin studiecoach (lärare).

- Jag tycker det är helt fantastiskt att alla elever på vår skola har studiecoachning. Det är tryggt att ha person som du kan planera med och som leder dig genom din gymnasietid. Jag och min studiecoach träffas regelbundet och jag får hjälp att strukturera mitt skolarbete så att jag kan nå mina mål, säger Alex.

Men han uppskattar även de övriga lärarna på skolan.

- Undervisningen är anpassad till individens bästa och lärarna är duktiga, kunniga och motiverade. Det är en av anledningarna till att skolan är så bra. Lärarna hjälper och stöttar oss, helt enkelt. Man känner verkligen att de vill vårt bästa och att vi ska uppnå de mål vi har satt upp.

Kunskapsgymnasiet har också något som kallas studieforum. Det är lite som en läxhjälp där lärare i alla ämnen finns tillgängliga.

- Vi har studieforum två gånger i veckan. Där har du möjlighet att få extra stöd. Det är perfekt om du ligger efter i något ämne, säger Alex.

I framtiden drömmer han om att kunna jobba med företagande.

- Jag har alltid varit intresserad av det, både hur man driver ett företag och hur man skapar ett framgångsrikt företagskoncept. Efter studenten planerar jag att jobba, men jag är även intresserad av att plugga vidare på högskola eller universitet, säger han.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Globen.