Gå till innehåll

Emien, Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Natureleven Emine: ”Jag drömmer om att bli forskare”

 Hon drömmer om att bli forskare och tycker att det bästa med gymnasiet är stämningen på skolan.
- Jag känner mig aldrig uttråkad. Allt vi går igenom är så intressant, säger Emine, som pluggar natur på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

På Kunskapsgymnasiet Liljeholmen är stämningen trygg och alla känner alla. Det säger Emine, som pluggar det naturvetenskapliga programmet.

- För mig är det viktigt med en positiv energi. Gemenskapen på min skola är väldigt bra. Jag känner mig hemma här, säger hon.

Att Emine valde just det naturvetenskapliga programmet beror på att hon är väldigt intresserad av NO-ämnena.

- Jag lär mig något nytt varje dag. I framtiden drömmer jag om att bli forskare och hoppas att det här ska hjälpa mig att nå dit, säger hon.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach som de träffar individuellt. Mötena är regelbundna och finns inplanerade på schemat. Under studiecoachningen får eleverna hjälp att sätta mål och planera och strukturera sitt skolarbete.

- Du kan alltid prata med sin studiecoach, till exempel om vilka betyg du strävar efter och vad du måste göra för att nå dit. Och mår du inte bra så kan du ta upp det. Jag tycker det är väldigt skönt att ha någon i skolan att prata med som jag litar på, säger Emine.

”Du får tid med lärarna”

Hon berättar att Kunskapsgymnasiet också har något som kallas för studieforum. Det är lite som en läxhjälp där lärare i alla ämnen finns tillgängliga.

- Jag tycker studieforum är väldigt användbart. Då kan du sitta ner med någon av dina lärare och fråga om olika saker. Du får mycket tid med lärarna och om du känner att du ligger efter får du hjälp.

Hon är nöjd med sin skola och menar att tiden på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen hittills har varit väldigt lärorik.

- Jag har utvecklats både som person och när det kommer till mina studier, säger Emine.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.