MENY
Välj Skola

Vår pedagogiska modell

Våra program

Humanistiska programmet

Vill du arbeta inom humaniora och samhällsvetenskap? Vi erbjuder Humanistiska programmet med inriktning språk. Det kan kombineras med en internationell fördjupningskurs som innefattar internationell ekonomi och internationella relationer. Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är till exempel advokat, diplomat, tolk, översättare eller lärare.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Ekonomiprogrammet

Vill du lära dig hur affärsvärlden fungerar? På Ekonomiprogrammet får du kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen. Du lär dig att analysera information utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar. Du studerar marknadsföring, redovisning och organisation samt hur du driver ett företag. Programmet är högskoleförberedande och ger dig många valmöjligheter efter studenten.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Vård- och omsorgsprogrammet

Är du intresserad av hälsa och vill vara med att påverka framtidens vård- och äldreomsorg? Tillsammans med vårdföretaget Aleris erbjuder vi en branschnära utbildning med flera praktikperioder. Du kommer bland annat att studera hälsa, medicin, pedagogik, arbetsmiljö- och säkerhet. Utbildningen ger dig högskolebehörighet och en yrkesexamen samt goda möjligheter till arbete.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Naturvetenskaps­programmet

Möjligheterna inom naturvetenskapen är oändliga. Vad drömmer du om? Naturvetenskapsprogrammet består av teoretiska studier i kemi, fysik, matematik och biologi samt fältstudier, laborationer och experiment. Brinner du för naturvetenskap och vill förena det med samhällskunskap, kan du välja inriktningen Naturvetenskap och samhälle. Utbildningen är bred och du kan efteråt läsa vidare till jobb som exempelvis läkare, forskare eller ingenjör.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Samhällsvetenskaps­programmet

Vill du vara med och forma framtidens samhälle? På samhällsvetenskaps-programmet studerar du samhällsvetenskapens historia för att analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du lär dig att formulera och lösa problem, studerar ekonomiska samband, internationalisering, välfärds- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Efter programmet kan du läsa vidare till allt från statsvetare till journalist.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Teknikprogrammet

Är du intresserad av teknik och att skapa ett hållbart samspel mellan människa och miljö? I samarbete med NCC erbjuder vi en unik teknisk utbildning där specialister från NCC deltar i undervisningen. Efter utbildningen är du kvalificerad för yrken som teknikutvecklare, platschef eller ingenjör. Väljer du att gå ett extra fjärde år har du mycket goda chanser till en anställning hos NCC efter studierna.

Läs mer om våra program och lokala samarbeten här

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.