MENY
Välj Skola

Vår pedagogiska modell

Vår handledning

Målsättning

På Kunskapsgymnasiet arbetar du mot dina egna mål, anpassade för din utveckling. I början av terminen sätter du och din handledare långsiktiga studiemål kring betyg och förmågor. Utifrån dessa gör ni sedan en terminsplan och mål för varje vecka. Då lär du dig gradvis att ta mer ansvar för din utveckling och framtid. På så sätt kommer du kunna nå längre än du trodde var möjligt.

Lärarens roll

Alla våra lärare är skickliga pedagoger och experter inom sina ämnen. Dessutom är en av dina lärare samtidigt din personliga handledare med uppgift att hjälpa dig att fokusera på dina studier. Tillsammans med din handledare bestämmer du vilka mål du siktar mot, hur du ska nå dem och reflekterar kring vilka kunskaper du har uppnått. Varje vecka stämmer ni av hur det går och ändrar dina strategier om du inte når ända fram.

Handledande samtal

Som elev på Kunskapsgymnasiet har du en personlig handledare som du träffar regelbundet i ett personligt handledarsamtal (så kallade PH-samtal). Målet med de handledande samtalen är att du ska få stöttning i dina studier som hjälper dig att nå längre. Under samtalen kan ni till exempel reflektera över din utveckling, gå igenom hur studierna går, dina mål samt sätta strategier för att nå målen. Alla lär sig på olika sätt och därför ser strategierna olika ut. Mål, strategier och reflektion kan antecknas i din loggbok så du har koll på vad du ska göra framöver och hur just du bör spendera din tid.

Värderingar

 

Vi på Kunskapsskolan har fyra tydliga värderingar som hjälper till att forma kulturen på skolorna. Tillsammans bygger värderingarna en gemensam grund att stå på som guidar både elever och medarbetare i hur vi alla bör agera.
Våra värderingar:
Vi ser kraften i varje individ
Vi når längre tillsammans
Vi har höga förväntningar
Vi drivs av utveckling

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.