MENY
Välj Skola

Vår pedagogiska modell

Vår undervisning

Lektioner

Alla våra lektioner är lärarledda och har olika namn för att du ska veta vad du kan förvänta dig och vad som förväntas av dig. Under exempelvis ett workshoppass väljer du tillsammans med din handledare vilket ämne du ska arbeta med för att nå dina mål. En av våra skickliga lärare finns alltid på plats för undervisning och handledning.

Några av våra lektionsformer är:
Föreläsning: Lektion där läraren föreläser inför en grupp av elever. Kommunikationspass: Lektion för kommunikativ aktivitet i form av problemlösning i grupp, genomgång och diskussion.
Seminarium: Lektion där eleven förberett en specifik uppgift som diskuteras och analyseras djupare i grupp.
Workshop: Lärarledd lektion kopplad till ett ämne där du har en valfrihet att arbeta med just de uppgifter du behöver för att nå dina mål.

Klass

Alla elever är med i en basgrupp som fungerar som en mindre klass. Du studerar delvis tillsammans med din basgrupp, men även tillsammans med andra elever beroende på vilken kurs du läser och hur dina individuella mål ser ut. Du träffar också din basgrupp tillsammans med din handledare under regelbundna basgruppssamlingar.

Läromedel

För att underlätta för dig har vi samlat en stor del av våra läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. Här finns kursmaterial och tydliga mål för vad som krävs i varje kurs. Här finns också uppslagsverk, studietips, filmer, interaktiva övningar, dagsfärska nyheter med mera. Via Kunskapsporten når du EDS, vårt elevdokumentationssystem. Där kan du följa din utveckling och följa upp dina mål.

Träna förmågor

Vi lägger stor vikt vid att du ska utveckla förmågor för framtiden. Då kan du arbeta med precis det du vill i en värld som ständigt förändras. Många av våra uppgifter och lektioner är upplagda så att du ska utveckla de sex framtidsförmågor som vi tror är viktigast. Till exempel arbetar vi med flera ämnen runt ett specifikt tema i en så kallad temakurs. På så sätt lär du dig att se saker ur olika perspektiv.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.