MENY
Välj Skola

Dölj - EK till skolor

Som ekonom kommer du att kunna arbeta inom de mest skiftande områden med hela världen som arbetsplats. På programmet får du grundläggande kunskaper om ekonomi och företagandets betydelse. Du lär dig att analysera information utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

 


Du kommer bland annat fördjupa dig i marknadsföring, redovisning och organisation. I årskurs tre får du starta, utveckla och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Genom vårt skolutbyte, Business Buddies, samarbetar vi med elever från andra Kunskapsgymnasier i Sverige och med våra systerskolor internationellt. Du kommer att få praktisk erfarenhet av hur 

”startups”, högre utbildning och företagande på en internationell nivå fungerar.

Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är t.ex. revisor, marknadsförare, mäklare, rådgivare på bank, affärsjurist eller advokat. Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig många möjligheter efter studenten.

Länk: Skolverkets hemsida om

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.