MENY
Välj Skola

Dölj - HU till skolor

Världsberömda kompositören och ABBA­medlemmen Björn Ulvaeus, författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf och självaste Buddha, Siddharta Gautama – är och var alla tre humanister. Är du också en sann humanist och vill arbeta inom humaniora och samhälls­vetenskap? Drömmer du om att arbeta inom FN eller någon annan internationell organisation? Då kommer du att trivas här. Vi erbjuder Humanistiska programmet med inriktning språk. Det kan kombineras med en internationell fördjupnings­kurs som innefattar inter­nationell ekonomi och internationella relationer.

Inom humaniora studeras människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt och inter­nationellt.

Vi studerar även människan förr och nu vilket bland annat innebär att du lär dig mer om kultur och kulturarv, litteratur, historia och filosofi. Du utvecklar också din språk­känsla och kreativitet i svenska, engelska och de övriga språk du väljer att läsa, för att kommunicera, reflektera, lära, analysera och tolka.

Efter tre år på Humanistiska programmet har du många valmöjligheter inför framtiden. Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är bland annat advokat, diplomat, tolk, mäklare, översättare eller lärare.

Länk: Skolverkets hemsida om

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.