MENY
Välj Skola

Dölj - HU till skolor

Världsberömda kompositören och ABBA­medlemmen Björn Ulvaeus, författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf och självaste Buddha, Siddharta Gautama – är och var alla tre humanister. Är du också en sann humanist och vill arbeta inom humaniora och samhälls­vetenskap? Drömmer du om att arbeta inom FN eller någon annan internationell organisation? Då kommer du att trivas här. Vi erbjuder Humanistiska programmet med inriktning språk. Det kan kombineras med en internationell fördjupnings­kurs som innefattar inter­nationell ekonomi och internationella relationer.

Inom humaniora studeras människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt och inter­nationellt.

Vi studerar även människan förr och nu vilket bland annat innebär att du lär dig mer om kultur och kulturarv, litteratur, historia och filosofi. Du utvecklar också din språk­känsla och kreativitet i svenska, engelska och de övriga språk du väljer att läsa, för att kommunicera, reflektera, lära, analysera och tolka.

Efter tre år på Humanistiska programmet har du många valmöjligheter inför framtiden. Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är bland annat advokat, diplomat, tolk, mäklare, översättare eller lärare.

Länk: Skolverkets hemsida om

Klara, Humanistiska programmet

Varför valde du Humanistiska programmet?

– Humanistiska programmet är helt perfekt för mig som tycker om språk, samtidigt som jag inte vill utesluta viktiga och roliga kurser som historia, religion och matematik.

Vad händer på ditt program?

– Just nu läser jag nästan bara språkkurser bortsett från historia och idrott. Nästa termin ska jag börja med Ledarskap och Organisation som ett individuellt val.

Vi har också hunnit med att gå på teater och fått besök av Rysslands Sverige­ambassadör.

Vad gillar du med Internationella Kunskaps­gymnasiet?

– Lärarna är det bästa på skolan. Jag var lite skoltrött innan jag började här, men den känslan försvann omedelbart tack vare lärarna. De gör att man vill lära sig nya saker och gör det på ett sådant sätt att det blir roligt att ha lektioner och föreläsningar.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss