MENY
Välj Skola

Dölj - TEK till skolor

Grön asfalt, lågenergihus eller modern infrastruktur? Är du intresserad av teknik och att vara med och bygga ett hållbart samhälle för framtiden? Tillsammans med NCC kan vi erbjuda dig en unik spetsutbildning inom teknikområdet. NCC är ett ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag med en stark drivkraft att bygga ansvarsfullt för att skapa ett hållbart samspel mellan människa och miljö. Genom Kunskapsgymnasiets arbetssätt

 

och NCC:s expertkunskaper är vår utbildning ensam i sitt slag. På programmet får du möta spännande föreläsare, göra studiebesök på aktuella NCC-projekt och lära dig att använda flera CAD-program. Specialister från NCC deltar i undervisningen. I årskurs tre gör du en studieresa till ett land där NCC är verksamt.

Väljer du att gå ett extra fjärde år, kommer du

som 4-årselev att ha mycket goda chanser till en anställning hos NCC studierna.

På programmet studerar du teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Länk: Skolverkets hemsida om
Teknikprogrammet

Om NCC

NCC är ett av de ledande företagen inom bygg- och fastighetsutveckling i norra Europa. Företaget utvecklar och bygger bostäder, kontor, anläggningar, vägar och annan infrastruktur.

En stark drivkraft för NCC är att bygga ansvarsfullt för att skapa ett hållbart samspel mellan människa och miljö. Du läser mer på ncc.se

William, Teknik­programmet

Varför går du på NCC Teknikprogram?

– Det beror mycket på samarbetet med NCC, men också på skolans arbetssätt som lär mig att planera och ta ansvar för mina studier.

Vilken är NCC:s roll på programmet?

– NCC utbildar oss i hur det verkligen är att jobba inom de yrken programmet riktar sig till.

Vi får till exempel följa olika byggprojekt och besöka dem i verkligheten för att se hur de utvecklas över tid.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag hoppas på att plugga vidare till arkitekt och sedan rita nya byggnader tillsammans med NCC.

Johan, Teknikprogrammet

Hur trivs du på Kunskapsgymnasiet?
– Jag trivs bra! Miljön är härlig då skolan är ganska liten. Vi har klassrum på flera våningar och utrymmen där man kan sitta och spela kort eller plugga när man får tid över.

Varför valde du att gå Teknikprogrammet?
– Jag läser hellre naturämnen och matematik än språk. Dessutom gillar jag kontakten med NCC. Vi får t.ex. följa hur en byggarbetsplats utvecklas över tid, vilket är jätteintressant, samt gå på föreläsningar.Vad är unikt med skolan?

– Det är hur man jobbar med elevens egna personliga behov och utveckling. Det bästa med skolan är lärarna. De är väldigt engagerade och hjälper gärna till.

Skulle du rekommendera någon att söka hit?
– Ja. Jag kan rekommendera Kunskapsgymnasiet för lärarnas engagemang och för den hjälp man får genom handledningen och våra workshops!

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss